Invazie de papagali într-un oraș din Argentina. Păsările provoacă pene de curent. Care este cauza invaziei

Invazie de papagali într-un oraș din Argentina. Păsările provoacă pene de curent. Care este cauza invaziei
Sursă foto: Pixabay

Un oraș din estul Argentinei, Hilario Ascasubi, situat în apropierea coastei argentiniene de la Oceanul Atlantic, se confruntă cu o invazie de papagali. Mii de păsări le dau bătăi de cap localnicilor.

Cauza invaziei sunt defrășirările din apropierea orașului

Potrivit biologilor, păsările au invadat orașul în urma defrișărilor, care lasă dealurile din apropierea orașului fără copaci. „Dealurile dispar, iar asta îi determină să vină mai aproape de oraşe pentru a căuta hrană, adăpost şi apă”, a declarat biologul Daiana Lera, explicând că mare parte din pădurea argentiniană a dispărut treptat de-a lungul anilor, conform G4Media. 

Păsările ciugulesc cablurile electrice provocând pene de curent,iar țipetele lor și depunerile de excremente le dau bătăi de cap localnicilor. În ultimii ani, papagalii s-au înmulțit și au căutat refugiu în oraș în sezonul rece. Conform localnicilor, sunt perioade în care în orașul cu 5.000 de rezidenți se numără până la 10 papagali pe cap de locuitor. Pe perioada verii, păsările migrează spre sud, în zonele stâncoase din Patagonia, în timpul sezonului de împerechere.

Localnicii au încercat să alunge păsările prin mai multe metode

„Ciupesc cablurile şi le avariază, apa poate intra în cabluri atunci când plouă, iar transmisia e întreruptă. Aceşti papagali creează costuri zilnice şi probleme pentru noi”, a declarat Ramón Alvarez, un jurnalist local de la Radio Taxi Fm. „Nu mai trebuie să spun că atunci când cade curentul, nu se mai poate asculta nici radioul”, a adăugat el.

Locanicii au încercat prin mai multe metode să alunge păsările, cu zgomote sau lumini laser, dar nimic nu a funcţionat.

„Trebuie să începem să restabilim mediul natural. Dar până când se va întâmpla asta, trebuie să ne gândim la strategii care să ne permită să convieţuim în cel mai armonios mod posibil în oraşele noastre”, a declarat Daiana Lera.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`