Ciolacu: Pregătim programe strategice pentru dezvoltarea economiei. Marea industrie – 1 miliard de euro. Putem deveni hub tehnologic şi industrial, readucând la viaţă marile uzine de metalurgie, siderurgie şi petrochimie (VIDEO)

Ciolacu: Pregătim programe strategice pentru dezvoltarea economiei. Marea industrie - 1 miliard de euro. Putem deveni hub tehnologic şi industrial, readucând la viaţă marile uzine de metalurgie, siderurgie şi petrochimie (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD și candidatul partidului la prezidențiale. Sursa foto: Captură video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, luni, că el și echipa sa lucrează la un program de un miliard de euro pentru susținerea marii industrii. Alte programe vizează industria prelucrătoare, chimică și cea de materii prime industriale.

Ciolacu, despre programul de investiții în marea industrie

„Pregătim lansarea unui pachet de programe strategice pentru dezvoltarea economiei. Cel mai important e Programul naţional de sprijin pentru marea industrie, în valoare de un miliarde de euro. Vrem să atragem investiţii mari, în domenii-cheie pentru viitorul economiei.

Am pregătit şi un Plan pentru investiţiile strategice în industria prelucrătoare, o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de euro şi facilităţi fiscale pentru investiţii de peste 150 de milioane de euro. Beneficiarul trebuie să creeze direct minim 250 de locuri de muncă şi să se dezvolte în regiunile cu un PIB/locuitor sub media naţională.

A treia componentă o reprezintă Planul de 250 de milioane de euro pe an pentru companiile care fac investiţii în producţia de materii prime industriale. România trebuie să devină în 10 ani unul din hub-urile tehnologice şi industriale din Europa și putem face asta, readucând la viaţă marile uzine de metalurgie, siderurgie şi petrochimie cu ajutorul capitalului privat”, a explicat premierul.

Ciolacu: Trebuie să ne asigurăm că România va avea mâncare sănătoasă şi la preţuri accesibile

Acesta a vorbit apoi și despre investiții masive în industria chimică, pentru a produce în ţară îngrăşăminte agricole.

„Trebuie să ne asigurăm că, indiferent de crizele care vor veni, România va avea mâncare sănătoasă şi la preţuri accesibile pentru toţi românii. Vom continua să dezvoltăm fabricile de procesare româneşti şi vom creşte subvenţiile pentru fermierii noştri”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`