Explozie bizară în largul Mării Negre. Lumina s-a văzut din stațiunea Olimp

Explozie bizară în largul Mării Negre. Lumina s-a văzut din stațiunea Olimp
Sursa foto: Marian Mocanu | Dreamstime.com

Un fenomen ciudat a fost vizibil duminică seara, în timpul furtunii. Specialiștii spun că s-a produs o explozie a unei pungi de gaze deasupra Mării Negre.

Lumină deasupra Mării Negre

Fenomenul a fost vizibil în jurul orei 23.16. Punga s-ar fi desprins de pe fundul apei și în momentul în care a ajuns la suprafață ar fi fost lovită de un fulger, moment în care se luminează zona care se afla la circa 180 de kilometri de mal, conform știrileprotv.

Specialiștii cred că a fost vorba despre explozie unor acumulări de gaze.

„Marea Neagră poate elimina bule de gaze inflamabil, în anumite condiții, mișcări tectonice în special, pot să genereze desprinderi, dezechilibre și desprinderea unor bule de gaz care să iasă la suprafață”, a spus Adrian Bâlba, biolog.

„Dacă există un fulger care se descarcă în mare și avem o pungă din asta de gaz la suprafață, poate să declanșeze o explozie, dacă avem și gazul și cantitatea de oxigen suficientă care să pornească și să mențină explozia”, a mai transmis Alex Trandafir, climatolog.

În momentul în care a avut loc fenomenul, poziția Lunii era sub linia orizontului, de aceea specialiștii cred că ar fi vorba despre o explozie.

Primul fenomen de acest fel

Dar, până acum astfel de incidente nu au mai avut loc, drept pentru care specialiștii vor cerceta care a fost cauza exploziei.

„Până acum nu s-a întâmplat niciodată să explodeze aceste depozite, să ajungă la suprafață ca să se poată descompune și să poată să elibereze componentul explozibil”, a declarat Anca Sterpu, inginer chimist.

În Marea Neagră, la adâncimi mai mari de 200 de metri se află cantități mari de hidrogen sulfurat.

Autoritățile au transmis faptul că nu au date refetitoare la posibila explozie deasupra Mării Negre.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`