Departamentul de Stat american: Israelul a informat SUA că desfășoară „în prezent” operațiuni terestre „limitate” în Liban împotriva Hezbollah

Departamentul de Stat american: Israelul a informat SUA că desfășoară „în prezent” operațiuni terestre „limitate” în Liban împotriva Hezbollah
Sursa foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

UPDATE: Departamentul de Stat american a anunțat, luni, că Israelul a informat SUA că desfășoară „în prezent” operaţiuni terestre „limitate” în Liban împotriva Hezbollahului.

„Ne-au spus că desfășoară în prezent operațiuni limitate care vizează infrastructura Hezbollah din apropierea frontierei.

Noi am avut discuții cu ei, dar calendarul, obiectivul, ritmul acestor operaţiuni, despre asta îi vom lăsa pe ei să vorbească”, a declarat Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de AFP.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Israelul a informat SUA că planifică o operaţiune terestră limitată în Liban, a cărei lansare este iminentă, informează Washington Post, care citează un oficial american ce a vorbit sub protecția anominatului.

Planurile Israelului în Liban

Potrivit acestui oficial, operațiunea vizează distrugerea tunelurilor Hezbollah, a lansatoarelor de rachete, a depozitelor de arme şi a altor infrastructuri, astfel încât să fie asigurată securitatea comunităților israeliene aflate la graniță.

De altfel, luni, forţele israeliene au efectuat raiduri limitate în Liban, potrivit unor surse israeliene.

Oficialul american a mai precizat că Administrația Biden încă e preocupată de riscul ca această operațiune să se transforme în ceva mai amplu.

Operațiunea va avea loc după ce Israelul deja a desfășurat atacuri țintite în care a eliminat conducerea organizaţiei teroriste Hezbollah, inclusiv pe liderul acesteia, Hassan Nasrallah.

Netanyahu: Nu există niciun loc în Orientul Mijlociu care să nu poată fi atins de Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a transmis poporului iranian că nu el e dușmanul și ținta, ci regimul „teocraţilor fanatici” de la

Teheran, care va fi înlăturat mai devreme decât s-ar crede.

„În fiecare zi, acest regim aruncă regiunea noastră mai mult în întuneric şi război (…) În fiecare zi, marionetele sale sunt eliminate (…) Nu există niciun loc în Orientul Mijlociu care să nu poată fi atins de Israel.

Cu fiecare clipă, regimul vă apropie de abis, pe voi, nobilul popor persan”, a spus Netanyahu, punctând că „majoritatea iranienilor ştiu că regimului lor nu-i pasă câtuşi de puţin de ei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`