Patru ucraineni au fost salvați din Munții Maramureșului. Erau de câteva zile pe drum

Patru ucraineni au fost salvați din Munții Maramureșului. Erau de câteva zile pe drum
Sursa foto: Facebook/ Salvamont Maramures

Patru ucraineni au fost salvați de salvamontiștii din Maramureș, după ce au traversat granița cu România. Condițiile au fost dificile, fiind viscol și ninsoare, dar bărbații au fost preluați de autorități.

Nu aveau probleme medicale

Cei patru bărbați de naționalitatea ucraineană, cu vârste între 21 și 37 de ani, au fost găsiți de salvamontiștii din Maramureș. Din fericire, aceștia nu prezentau probleme medicale, iar după ce au fost preluați li s-a oferit mâncare și apă și au fost coborâți la poalele muntelui. Bărbații se aflau de câteva zile pe drum, informează Adevărul.

„Acţiunea s-a desfăşurat în condiţii meteo dificile, salvatorii desfăşurând intervenţia pe ninsoare şi viscol puternic. Cei patru ucraineni, cu vârste de 21, 25, 37 şi 37 ani, au fost găsiţi. Aceştia nu prezentau probleme medicale, iar după evaluarea făcută şi după ce li s-au dat hrană şi apă, salvatorii montani i-au coborât la baza muntelui. Ucrainenii sunt de câteva zile pe drum şi au ajuns la locul de unde au fost preluaţi de salvatori azi dimineaţă la ora 2,00”, a spus Dan Benga, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş.

Cei patru ucraineni nu mai avea alimente, nici apă și erau foarte obosiți și dezorientați. Aceștia au fost predați autorităților pentru a continua procesul de asistență.

Alt ucrainean rătăcit în munți

Tot luni după-amiaza, salvamontiștii au mai recuperate un ucrainean, de 34 de ani, care a traversat granița cu România prin munții. Spre deosebire de ceilalți patru, acesta prezenta probleme medicale, el fiind cardiac, nu avea tratamentul necesar la el, era deshidratat și extenuate. Salvatorii sunt pregătiți să îl recupereze, dar din cauza condițiilor meteo nefavorabile nu se poate solicita elicopterul.

Astfel, a doua echipă de salvamontiști va porni în misiunea de salvare a ucraineanului, în condițiile în care prima a finalizat o intervenție care a durat peste cinci ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:03 - Doi pensionari români, opriți pe Aeroportul din Munchen. Ce aveau asupra lor
22:45 - Departamentul de Stat american: Israelul a informat SUA că desfășoară „în prezent” operațiuni terestre „limitate” în Liban împotriva Hezbollah
22:30 - Incident bizar în Cluj. O mașină de lux a luat-o la vale pe o stradă
22:23 - Ciolacu: Pregătim programe strategice pentru dezvoltarea economiei. Marea industrie – 1 miliard de euro. Putem deveni hub tehnologic şi industrial, readucând la viaţă marile uzine de metalurgie, siderurgie şi petrochimie (VIDEO)
22:03 - Ionuț Moșteanu, despre așa-zisul ciclon Ashley: A fost o bâlbâială majoră a autorităților, zilele acestea. Au speriat pe toată lumea. Au încercat să pară mult mai preocupați decât era cazul (VIDEO)
21:59 - Un român și-a construit buncăr de 35.000 de euro. Ce are în interior (VIDEO)
21:49 - Care este una dintre cele mai căutate meserii de către companiile din România. Aproape de 5 ori mai puțini absolvenți în domeniu decât oferte de joburi
21:45 - Diagnosticul primit de Anca Țurcașiu. Ce i-au spus medicii: „M-au trimis acasă, du-te și obișnuiește-te cu boala, că nu există remediu”
21:33 - Ciolacu: Propun să construim o ţară în care, când pleacă în deplasări externe, preşedintele să caute nu avioane de lux, ci aeronave încăpătoare pentru delegații economice puternice (VIDEO)
21:29 - Studenții se întorc la facultate. Cât costă un loc într-un cămin renovat