Nelu Tătaru, despre „ciclonul Ashley”: Cred că după episodul Galați, din 13 septembrie, se suflă și-n iaurt, în acest moment, temându-ne cam de toate (VIDEO)

Nelu Tătaru, despre „ciclonul Ashley”: Cred că după episodul Galați, din 13 septembrie, se suflă și-n iaurt, în acest moment, temându-ne cam de toate	(VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL, Nelu Tătaru, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre avertizările meteorologice de vreme severă, care s-au dovedit a fi exagerate.

Tătaru a precizat că după inundațiile catrastrofale din Galați, din 13 septembrie, “se suflă și-n iaurt, în acest moment, temându-ne cam de toate”. Totodată, deputatul PNL a mai subliniat faptul că ar trebui să se facă ceva, nu doar în momentele de criză, pentru a nu mai avea loc astfel de tragedii, de inundații.

„Cred că acest moment este o repercusiune a zilei de 13 septembrie, când nu prea am știut ce să facem”

“Nu știu dacă așa trebuie să facem, să spunem că a fost perfect. Cred că cel puțin în zona Galațiului, unde în ultimii 7 ani am avut vreo 3 astfel de episoade tragice, cred că trebuia făcut ceva și nu s-a făcut aproape nimic. Că este Autoritatea centrală sau locală, trebuia făcut ceva. Uitându-mă la anunțurile din aceste ultime 2 zile, citeam în cărțile de istorie că și acum vreo 500 de ani veneau tătarii, făcând o analogie, și plecău toți în păduri, pârjolind tot tot în spate și ne întorceam și o luam de la capăt. Cred că în acest moment ar fi trebuit ca fiecare din autoritățile locale, mai ales, plus deconcentratele regionale, să poată reașeza niște lucruri, local, cel puțin la Galați și în sudul Vasluilui, cum a fost la noi, pentru a nu mai avea astfel de repercusiuni după modificări ale vremii. Cred la fel de mult că după episodul Galați, din 13 septembrie, se suflă și-n iaurt, în acest moment, temându-ne cam de toate.

Eu sunt chirurg. Din punctul meu de vedere, și când intru într-o intervenție mă gândesc la ce-i mai rău și tratez ca atare, dar cred că nu este un moment în care va trebui să ne ascundem, să plecăm și iar să revenim când trece viitura. Cred că trebuie făcut ceva și nu numai în momente de criză, și e departe de mine de a crede că cineva vrea să contorizeze oarecum politic, în acest moment, niște necazuri ale unor oameni purtându-i oarecum pe drumuri și readucându-i înapoi după ce a trecut puhoiul. Revin și cred că acest moment este o repercusiune a zilei de 13 septembrie, când nu prea am știut ce să facem și nu știam la ce să ne așteptăm, o bâlbâială, cred, că la nivelul atât al Agenției Naționale de Meteorologie, cât și autorităților locale, care nu au știut să gestioneze.

Din punctul meu de vedere, este un moment când va trebui să punem piciorul în prag și să vedem dacă, totuși, la nivel de autoritate locală, sprijinit de autoritatea centrală, s-a făcut ceva în acești ultimi 7 ani în zona Galațiului, în tot ce înseamnă, în acest moment, albii de râu, minore sau majore, dacă a controlat cineva, să vedem dacă acele construcții, care sunt acolo, sunt cu autorizație, dacă ne-am băgat noi peste natură și nu a venit natura peste noi, sunt mai multe lucruri care trebuie evaluate”, a precizat fostul ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`