Ialomițianu (PMP): Un lucru e grav în declarațiile ministrului Muncii pe subiectul pensiilor. E o problemă aici, e răspundere penală (VIDEO)

Ialomițianu (PMP): Un lucru e grav în declarațiile ministrului Muncii pe subiectul pensiilor. E o problemă aici, e răspundere penală (VIDEO)
Foto: PMP Brașov / YouTube

Gheorghe Ialomițianu (PMP), fost ministru de Finanțe, a criticat faptul că la recalcularea pensiilor nu au fost luate în considerare hotărârile pronunțate de instanțe. „Asta e răspundere penală”, a atras atenția fostul ministru. Ialomițianu a criticat-o apoi pe Simona Bucura Oprescu (PSD), ministra Muncii, pentru faptul că tratează cu superficialitate cazul pensionarilor disperați că nici acum nu și-au primit deciziile de recalculare.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Ialomițianu o critică pe ministra Muncii pe subiectul pensiilor

„Știți ce am observat din declarația domnei ministru a Muncii foarte grav? Legat de hotărârile judecătorești, pentru că ele nu au fost puse în aplicare. Aici e problema, tu să nu respecți horărârea judecătorească, că asta e răspundere penală. Pentru că n-au clarificat cum să le pună în aplicare și atunci cei de la Casele de pensii au avut aceste hotărâri judecătorești pe care nu le-au pus în aplicare și n-au știut cum să aplice legea, că ele erau acolo!

Deci e un dispreț și față de justiție. Și oamenii aceia care au dat în instanță au cheltuit bani foarte mulți.

Și a mai spus doamna ministru ieri că vedem cum le trimitem (deciziile încă netrimise). Oamenii ăștia sunt disperați că nu au primit aceste decizii de recalculare. Sunt disperați! Și dânsa spune că totul e în regulă… Și ”circa 170.000”… Aici trebuie să vorbește cu cifre clare!

Și mai spunea că cei din grupele de muncă vor primi indexarea. Nu! Marea majoritate a celor care au lucrat în grupele de muncă, cei mai mulți au primit pensiile tăiate în jos. Cum să mai primească indexarea de la 1 ianuarie?”, a explicat fostul ministru Gheorghe Ialomițianu.

Declarațiile ministrei Muncii care l-au nemulțumit pe Gheorghe Ialomițianu

Acesta a criticat astfel afirmațiile făcute de Simona Bucura Oprescu, duminică seară, la Realitatea Plus.

„Casa Națională de Pensii Publice m-a informat că avem circa 170.000 de decizii de recalculare care nu au fost încă transmise către pensionari, din motive obiective. Au fost situații în care discutăm despre pensionari cu decizii de recalculare succesive și a căror procesarea a fost mai dificilă. Sau, discutăm despre pensionari cu hotărâri judecătorești și atunci, de asemenea, aplicarea acestor hotărâri judecătorești de către funcționarii de la Casa de Pensii este mai… un proces mai complicat.

De asemenea, discutăm despre pensionari care și-au depus solicitarea pentru pensie limită de vârstă pe legea 263 pe 2010. În lunile iulie, august, nu le-a fost încă emisă. Sau, sunt cazuri și în care le-a fost emisă, dar le-a fost emisă pe decizia 263 pe 2010 și trebuie făcută recalcularea pe noua lege”, declarase ministra Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`