Bogdan Matei (PSD): Faptul că autoritățile centrale și locale au reacționat în urma unui anunț din partea meteorologilor, eu cred că este un lucru bun. Nu știu de unde a apărut povestea aceasta a ciclonului (VIDEO)

Bogdan Matei (PSD): Faptul că autoritățile centrale și locale au reacționat în urma unui anunț din partea meteorologilor, eu cred că este un lucru bun. Nu știu de unde a apărut povestea aceasta a ciclonului (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Bogdan-Constantin Matei

Senatorul PSD, Bogdan Matei, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, despre avertizările ANM cu privire la ciclonul Ashley, care, de fapt, s-au dovedit a fi exagerate.

Bogdan Matei este de părere că de fiecare dată ar trebui să luăm în seamă astfel de avertizări, astfel încât să preîntâmpinăm anumite dezastre.

De asemenea, senatorul a mai precizat că, totuși, este un lucru bun faptul că autoritățile centrale și locale au reacționat în urma unui anunț din partea meteorologilor.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile nu ar trebui să meargă într-o zonă de politizare, de campanie, deși suntem în această perioadă în care toată lumea încearcă să scoată cât mai mult din orice știre sau situație pe care o întâmpină la nivel de județe. Însă, faptul că autoritățile centrale și locale au reacționat în urma unui anunț din partea meteorologilor, eu cred că este un lucru bun, din această perspectivă. Sigur că trebuie să analizăm dacă și cum, pe ce s-a bazat mesajul respectiv, dacă autoritățile au reacționat corespunzător sau au depășit măsura, alertând mai mult decât este cazul și așa mai departe. Sunt foarte multe lucruri de discutat la acest capitol. Însă, din punctul meu de vedere, cred că de fiecare dată trebuie să luăm în seamă astfel de avertizări, astfel încât să preîntâmpinăm anumite dezastre, dacă vorbim de situația pe care o prezentați și dumneavoastră.

Așadar, cred că în urma unei astfel de acțiuni de amploare va trebui să facem și o analiză a ceea ce a funcționat corect sau a ceea ce nu a funcționat corect, astfel încât să vedem ce putem face pe viitor.

Din punctul meu de vedere, cred că aici este întrebarea, dacă este corect ca în continuare să luăm în seamă aceste mesaje venite din partea ANM, dacă au nevoie de altceva, alte măsurători, nu știu, pentru că, din punctul meu de vedere, a ignora, astăzi, un mesaj venit din partea ANM, cred că poate avea repercusiuni după aceea.

Nu, nu a zis nimeni de ciclon, ci de o înrăutățire a vremii peste ceea ce ar trebui să fie ca și normalitate, dacă pot să spun așa. Și atunci, sigur că toată lumea a intrat într-o zonă din aceasta de Cod roșu, galben, cum le au ei acolo, astfel încât să alerteze toate instituțiile. Eu nu știu de unde a plecat această poveste cu ciclonul și eu am citit despre ea pentru că, repet, în acest moment părerile sunt împărțite. Unii spun că a spus ANM-ul, dar eu n-am văzut să spună ANM-ul, alții că a apărut din altă parte. Eu nu știu de unde a apărut povestea aceasta a ciclonului, care înțeleg că, până la urmă, în acest moment nu s-a format pe undeva prin lume, ca să vină și spre noi. Dar, rămân la aceeași părere că avertizările ANM pentru vreme foarte, foarte rea, trebuie luate în seamă. În ceea ce privește evacuarea, din câte cunosc eu, să știți că au fost discuții repetate cu foarte mulți oameni care nu voiau să-și părăsească gospodăriile, așa cum e și normal, că nu dorești să-ți părăsești propria casă și tocmai de aceea … dar aceste negocieri nu au început doar după-amiază, ci ele au început mult mai devreme, însă repetitiv aceștia au mers la gospodăriile respective pentru a încerca să-i convingă. Însă oamenii pe bună dreptate, în momentul în care vezi că nici nu picură, nici nu bate nici vântul, nu nimic, sigur că te întrebi, dar cu voi ce e pe la poartă, pe la noi, că pare că nu s-ar întâmpla absolut nimic și nici nu aveți ceva palpabil care să ne convingă pe noi să ne mutăm, pe o perioadă scurtă, e adevărat!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`