Cea mai mare pensie din România este a unui român care a lucrat doar 18 ani. Ministrul Muncii a explicat cum e posibil să primească această sumă uriașă

Cea mai mare pensie din România este a unui român care a lucrat doar 18 ani. Ministrul Muncii a explicat cum e posibil să primească această sumă uriașă
Sursa foto: Facebook / @Compania Naţională Poşta Română

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit care e cea mai mare pensie din România.

Ministrul Muncii a anunțat că se lucrează și la un proiect important

Ministrul a vorbit și despre erorile care s-au produs după marea recalculare. Bucura-Oprescu a precizat că peste 9.000 de români vor primi noi decizii de revizuire. Totodată, ministrul a mai spus că se lucrează și la proiectul pentru persoanele cu dizabilități care au fost dezavantajate de noua formulă de calcul. Termenul pentru adoptarea proiectului este jumătatea lunii noiembrie.

Simona Bucura-Oprescu a precizat că cea mai mare pensie din România depășește pragul de 100.000 de lei pe lună. Persoana respectivă a muncit doar 18 ani. Pensia uriașă se datorează faptului că a avut salarii foarte mari și contribuții semnificative, după cum a precizat ministrul, la Realitatea.

„Ai dreptul legal să și ai calitatea de pensionar, dar să și lucrezi”

„Și se mai impune o întrebare pe care, din păcate, n-am auzit-o des în mediul public. Cât au fost, care au fost veniturile pe care le-au avut pensionarii, care acum ne spun că sunt nemulțumiți de recalculare, fiindcă cea mai mare pensie din România este a unui pensionar, a unui asigurat, care a muncit doar 18 ani. Este o pensie în sistemul contributiv. Întrebarea este, 18 ani și are o pensie peste 100 de mii de lei. Dar a avut un cuantum al cotizațiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat foarte mare. A muncit 18 ani, dar cu contribuții semnificative. 

Eu cred că nedreptatea a fost pentru 3,8 milioane de pensionari care, an la rându’, deși au muncit la fel ca alți pensionari care aveau pensii mai mari, au avut pensii mai mici. Eu cred că acolo a fost nedreptatea. În același timp, cred că am făcut un lucru bun pentru pensionari prin faptul că toți pensionarii, indiferent de rezultatul recalculării, dacă au fost vremuri când au existat tentative sau chiar s-au tăiat venituri în România, în ceea ce ne privește, pentru toți pensionarii am lăsat același cuantum în plată.

Iar în ceea ce privește punctele de stabilitate, se dau numai pentru perioadele în care se muncește efectiv. Nu pentru sporul de grupă și nu pentru perioade în care acumulezi pensia cu salariu. Ai dreptul legal să și ai calitatea de pensionar, dar să și lucrezi, dar în cazul acesta poți cere în fiecare an recalcularea, astfel încât să-ți primești veniturile contributive”, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`