Elena Mateescu, noi detalii despre vremea din țara noastră. „Este posibil să vorbim de noi precipitații”

Elena Mateescu, noi detalii despre vremea din țara noastră. „Este posibil să vorbim de noi precipitații”
Sursa foto: Freepik.com

Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a declarat, duminică, 29 septembrie, la Antena 3, că este posibil ca România să traverseze, săptămâna viitoare, un nou episod de precipitații abundente.

„O săptămână bogată în precipitații”

Meteorologul a menționat că este posibil ca la finalul săptămânii viitoare din nou să vorbim de precipitații.

„Chiar dacă de miercuri, joi, vom avea o ameliorare, este posibil ca la finalul săptămânii viitoare din nou să vorbim de precipitații și de un regim pluviometric, pentru că observăm câmpul precipitațiilor cu deplasare în țara noastră în continuare. Deci o săptămână de la 30 septembrie până în jurul datei de 6 octombrie bogată în precipitații. Este posibil, cum arată datele, săptămâna viitoare să vorbim de un excedent de precipitații în special în jumătatea estică a țării”, a afirmat Elena Mateescu, conform Știripesurse.

Au fost emise mai multe atenționări Cod galben

Amintim că, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atenționări Cod Galben de vreme severă.

Astfel, în perioada 30 septembrie, ora 10 – 01 octombrie, ora 10, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Totodată, în intervalul 30 septembrie, ora 10 – 01 octombrie, ora 10, în Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h.

Ulterior, în intervalul 01 octombrie, ora 10 – 02 octombrie, ora 10, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:23 - Contractul pentru execuția lucrărilor la noul stadion Farul a fost semnat. Vergil Chițac: Urmează construirea propriu-zisă
17:20 - Un traficant de droguri a fost ridicat din mașina în care locuia. Stătea lângă un liceu din Timișoara
17:12 - Ciprian Dobre (PNL): Dacă Nehammer face majoritate cu socialiștii austrieci, se îmbunătățesc teoretic șansele României de a intra în Schengen cu frontierele terestre (VIDEO)
17:08 - Simona Halep, mesaj războinic la Hong Kong, înaintea primului meci după aproape cinci luni / Chiar în Asia devenea lider WTA în urmă cu șapte ani (FOTO)
17:05 - Metoda revoluționară, menită să reducă numărul de șobolani în New York. Care este produsul banal, folosit pentru a scăpa de rozătoare
17:02 - Descoperă cărți care te transportă în lumi magice – ASAP de Axie Oh și alte titluri captivante
16:55 - Trăsătura prințului Harry moștenită de la fratele lui. Detaliul observat de fanii ducelui de Sussex
16:49 - Simona Spătaru (USR), despre ciclonul Ashley: E clar că a fost o situație pe care au exploatat-o politic. Nu se așteptau la niște efecte foarte dezastruoase, dar le-au „îmbrăcat” așa (VIDEO)
16:49 - Noul ministru de interne din Franța ar vrea un referendum pe tema imigrației. Fenomenul a afectat foarte mult societatea în ultimii 50 de ani, consideră Bruno Retailleau
16:46 - Ialomițianu (PMP): Un lucru e grav în declarațiile ministrului Muncii pe subiectul pensiilor. E o problemă aici, e răspundere penală (VIDEO)