Sebastian Burduja: Mai avem în jur de 20.000 de gospodării fără curent electric. Cele mai multe avarii primesc asigurări că vor fi rezolvate în cursul zilei de astăzi. Echipele muncesc în condiții deosebit de grele (VIDEO)

Sebastian Burduja: Mai avem în jur de 20.000 de gospodării fără curent electric. Cele mai multe avarii primesc asigurări că vor fi rezolvate în cursul zilei de astăzi. Echipele muncesc în condiții deosebit de grele (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Toate echipele sunt în teren și lucrează în condiții deosebit de grele pentru a reaprinde lumina în casele românilor, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, luni, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Sebastian Burduja, pe B1 TV: Mai avem în jur de 20.000 de gospodării fără curent electric

Întrebat câți oameni mai sunt fără curent electric, ministrul Energiei a precizat: „Chiar acum avem ședința comandamentului energetic (…). La prima oră aveam în jur de 27.000 de gospodării nealimentate. Între timp, cam la nivelul fiecărui operator de distribuție, undeva la 2.000 de utilizatori au fost realimentați – x4 operatori de distribuție, așa, băbește vă spun, cam 8.000 de gospodării au fost realimentate, deci mai avem în jur de 20.000”.

„Cele mai multe avarii primesc asigurări că vor fi rezolvate în cursul zilei de astăzi. Nu au fost situații la fel de grave așa cum au fost cele de la Galați de acum câteva săptămâni. Toate echipele sunt în teren, sunt echipaje suplimentare, sunt oameni care muncesc în condiții, din nou, deosebit de grele pentru a reaprinde lumina în casele românilor”, a adăugat Sebastian Burduja.

Zonele afectate

Întrebat care sunt zonele cu gospodării fără curent electric, ministrul Sebastian Burduja a spus: „Iași, Bacău și Neamț, și mai puțin Vaslui, în zona Moldovei. De asemenea, la Dolj și la Olt au fost câteva probleme punctuale și sunt dintre cele mai puțin grave. Vorbim de Constanța, în principal, în zona Dobrogei. La Ialomița s-au rezolvat deja majoritatea problemelor de dimineață, oricum erau doar 511 gospodării afectate”.

„De asemenea, și la Călărași s-au rezolvat o bună parte din probleme. Plus zona de distribuție a Electrica, DEER, și bineînțeles că mă refer la Vrancea, cu 5.800, era cea mai gravă situație în dimineața asta, Galați – aproape 3.000, Buzău și Brăila – până într-o mie”, a mai declarat oficialul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`