Marcel Ciolacu, la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundaţiilor: „S-a acţionat profesionist, ca la carte”

Marcel Ciolacu, la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundaţiilor: S-a acţionat profesionist, ca la carte
Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a participat luni la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundaţiilor. În acest context, premierul a precizat că autorităţile au acţionat “profesionist, ca la carte” în urma inundațiilor provocate de ploile abundente.

Declarații făcute de Marcel Ciolacu

Premierul a precizat că măsurile de prevenție au permis excluderea de pierderi de vieți omenești:

”Din punctul meu de vedere s-a acţionat profesionist, ca la carte, şi mă bucur mult că am luat nişte măsuri preventive astfel încât să excludem pierderile de vieţi omeneşti. Vreau să mulţumesc pompierilor, jandarmilor, militarilor şi poliţiştilor pentru toată această perioadă,  în mod deosebit pentru azi noapte, fiindcă împreună cu prefecţii, cu autorităţile locale în judeţele vizate, aţi avut o noapte albă ca întreaga echipă de la Ministerul de Interne. Eu vă mulţumesc şi rămânem în continuare în alertă. Oamenii se vor întoarce la locuinţele lor, dar nu avem nicio victimă. Acest lucru este cel mai important”, a transmis premierul Marcel Ciolacu la Comandamentul pentru gestionarea efectelor inundaţiilor, care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

La comandament au mai fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu şi secretarul de stat Raed Arafat.

Cei mai mulți oameni au fost evacuați în județul Galați, care se află de la miezul nopții sub atenționare de cod roșu de ploi torențiale și inundații. Până duminică la miezul nopții, peste 5.000 de oameni fuseseră evacuați preventiv în patru județe din România, pentru a se evita o tragedie.

Peste 5.000 de persoane evacuate în patru județe din România

Peste 5.400 de persoane din 28 de localităţi din patru judeţe au fost evacuate, duminică, până la miezul nopţii, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Astfel, până la miezul nopţii au fost evacuate 5.438 persoane din 28 localităţi din 4 judeţe, după cum urmează:
Judeţul Galați – 5.361 persoane din 23 localităţi (Bălăbăneşti, Băneasa, Bereşti, Bereşti-Meria, Corn, Corod, Costache Negri, Cudalbi, Cuza Voda, Drăguşeni, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Griviţa, Măstăcani, Pechea, Piscu, Slobozia Conachi, Smulţi, Suhurlui, Târgu Bujor, Tudor Vladimirescu şi Valea Mărului), iar alte 467 persoane au refuzat evacuarea;

Urmăriți B1TV.ro și pe
`