Liderul Hamas din Liban și câțiva dintre membrii familiei sale, au murit în urma unui atac israelian, anunță organizația

Liderul Hamas din Liban și câțiva dintre membrii familiei sale, au murit în urma unui atac israelian, anunță organizația
Foto simbol: Pixabay

Gruparea militantă palestiniană Hamas a anunțat luni dimineață că liderul său din Liban, Fateh Sherif Abu el-Amin, a fost ucis într-un atac israelian în sudul țării, transmite Reuters. Câțiva dintre membrii familiei sale au murit de asemenea în lovitura dată de armata israeliană în sudul Libanului.

Israelul anunțase că a vizat Hezbollah

Informația vine în contextul în care armata israeliană a anunțat că a lovit luni, înainte de răsărit, zeci de ținte ale mișcării islamiste Hezbollah în regiunea Bekaa din Liban, fără a menționa Hamas, potrivit AFP.

„Avioane de vânătoare ale forțelor aeriene au atacat zeci de ținte ale organizației teroriste Hezbollah în regiunea Bekaa din Liban”, a scris un purtător de cuvânt al Apărării Civile pe Telegram, adăugând că „printre țintele atacate se numără zeci de lansatoare și clădiri în care erau depozitate arme”.

Israelul „va continua să atace în forță, pentru a deteriora și a degrada capacitățile militare și infrastructura Hezbollah în Liban”, a spus el.

De asemenea, o grupare militantă palestiniană a anunțat luni că trei dintre liderii săi au fost uciși într-o lovitură israeliană asupra Beirutului, primul atac de acest fel din interiorul orașului.

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP) a afirmat că cei trei lideri au fost uciși într-un atac care a vizat cartierul Kola din centrul Beirutului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`