Pe cine va înfrunta Simona Halep în primul tur WTA Hong Kong. Românca are o strategie pentru a urca în ierarhia mondială

Pe cine va înfrunta Simona Halep în primul tur WTA Hong Kong. Românca are o strategie pentru a urca în ierarhia mondială
Simona Halep. Sursa foto: Hepta - DPA Images / Steven Paston

Simona Halep (33 de ani) o va întâlni pe australianca Arina Rodionova (34 de ani) în primul tur al turneul de categorie WTA 125 de la Hong Kong.

Halep participă la competiții mai puțin importante pentru a urca în ierarhia mondială

Ajunsă pe locul 1.130 în clasamentul mondial, Halep, dublă câștigătoare de Grand Slam, a anunțat sâmbătă că se va întoarce pe teren mai rapid decât anunțase inițial, potrivit Golazo.

Halep folosește strategia utilizată recent de jucătoare precum Naomi Osaka și Elina Svitolina, care au participat la competiții mai puțin importante pentru a urca în ierarhia mondială.

Tragerea la sorți i-a scos-o în cale Simonei pe Rodionova, jucătoare care a obținut cele mai importante rezultate ale carierei în proba de dublu.

Arina are în palmares șase finale WTA la dublu, însă a câștigat un singur turneu: la Hua Hin (Thailanda), în 2020, când a făcut echipă cu Storm Sanders. Cel mai sus a fost pe locul 41 în ierarhia mondială.

Născută la Tambov, Rodionova a reprezentat Rusia între 2004 și 2014. A primit cetățenie australiană în ianuarie 2014 și s-a căsătorit cu Ty Vickery, un jucător de fotbal australian.

Simona Halep a jucat doar două meciuri, după ce a scăpat de suspendare

De când și-a ispășit pedeapsa de nouă luni de suspendare în cazul scandalului de dopaj, Simona a evoluat doar în două partide, ambele pierdute.

În martie, Simona a pierdut în turul 1 de la Miami, scor 1-6, 6-4, 3-6, în fața Paulei Badosa.

Două luni mai târziu, Halep s-a retras în primul tur al challengerului de la Paris. A câștigat primul set împotriva americancei McCartney Kessler cu 7-5, dar a abandonat la 2-3 în setul secund.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`