ANM anunță Cod Portocaliu de ploi torențiale și abundente în București și Ilfov. Ce le recomandă ISU locuitorilor

ANM anunță Cod Portocaliu de ploi torențiale și abundente în București și Ilfov. Ce le recomandă ISU locuitorilor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de cod portocaliu valabilă pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov pentru ploi torenţiale şi abundente şi intensificări ale vântului. Codul portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 – 30 septembrie ora 10:00.

ISU Bucureşti-Ilfov recomandă cetăţenilor următoarele măsuri preventive:

„După emiterea avertizărilor, au fost desfăşurate şedinţele Comitetelor pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti/ Ilfov, pentru aprobarea măsurilor necesare a fi luate pentru gestionarea şi monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteo periculoase.

În acest context, va fi asigurată permanenţa instituţiilor cu rol în asigurarea funcţiilor de sprijin în Centrul Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce priveşte informarea populaţiei, ISU B-IF a procedat la remiterea mesajelor prin intermediul panourilor electronice stradale şi a canalelor de comunicare online”, se arată într-o informare a ISU Bucureşti-Ilfov.

Persoanele aflate pe stradă vor eevita adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;

Se vor sista activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;

Se vor închide toate ferestrelor locuinţelor şi altor categorii de construcţii;

Se evită atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

Se urmăresc informările periodice transmise de autorităţi;

Se curăţă şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`