SUA acuză Iranul de atac cibernetic împotriva campaniei lui Donald Trump

SUA acuză Iranul de atac cibernetic împotriva campaniei lui Donald Trump
Donald Trump. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Departamentul de Justiție al SUA a dezvăluit vineri acuzațiile penale care vizează trei membri ai Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran că au influențat campania prezidențială a lui Donald Trump și că au încercat să perturbe alegerile din 5 noiembrie, potrivit Reuters.

Rechizitoriul este cel mai recent efort al administrației Biden de a contracara eforturile străine de a interveni în alegerile prezidențiale dintre Trump, un republican, și vicepreședintele său democrat Kamala Harris.

Departamentul de Trezorerie al SUA a mai spus că impune sancțiuni împotriva a șapte membri ai Corpului Gărzii Revoluționare.

Iranul a declarat joi că acuzațiile ce ar fi vizat foști oficiali americani sunt lipsite de temei.

Cei trei bărbați acuzați încercau să submineze campania lui Trump, a declarat procurorul general Merrick Garland în cadrul unei conferințe de presă.

„Observam o activitate cibernetică iraniană din ce în ce mai agresivă în timpul acestui ciclu electoral”, a spus el.

Rechizitoriul spune că cei trei bărbați s-au implicat într-o campanie amplă de hacking, care a început în 2020, care a vizat oficiali americani, jurnaliști și agenți de campanie pentru a stârni discordia și eroda încrederea în procesul democratic al SUA.

Cei trei bărbați locuiesc în prezent în Iran, a spus Garland.

Campania Trump a declarat în august că a fost piratată de Iran, dar a spus că făptașii nu au putut obține informații private. Mai multe instituții de știri au declarat că au refuzat să publice documentele interne de campanie care le-au fost oferite.

Echipa iraniană de hacking, cunoscută sub numele de APT42 sau Charming Kitten, este cunoscută pentru că plasează software de supraveghere pe telefoanele mobile care le permite să înregistreze apeluri, să fure texte și să pornească în tăcere camerele și microfoanele, spun cercetătorii.

Departamentul de Justiție a vizat, de asemenea, încercările Rusiei de a modifica alegerile, aducând acuzații penale și sancțiuni împotriva angajaților instituției media de stat RT pentru că ar fi finanțat influențe pro-Trump din rețelele sociale din Statele Unite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`