Bombardamente în suburbiile capitalei libaneze Beirut. Israel anunță că a vizat sediul central al Hezbollah

Bombardamente în suburbiile capitalei libaneze Beirut. Israel anunță că a vizat sediul central al Hezbollah
(FOTO- Hepta/ Zuma Press / Sra Jerreht Harris/Planetpix)

Armata israeliană a declarat că a vizat vineri sediul central al Hezbollah din suburbiile sudice ale Beirutului, într-un atac care a zguduit capitala libaneză, potrivit Reuters.

Conflictul a escaladat în Orientul Mijlociu

Institutul de știri Axios a citat o sursă israeliană spunând că liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah a fost ținta atacului și că armata israeliană verifică dacă a fost ucis.

O sursă apropiată de Hezbollah a declarat pentru Reuters că Nasrallah este în viață, în timp ce agenția de știri iraniană Tasnim a raportat că este în siguranță.

Un înalt oficial iranian de securitate a declarat pentru Reuters că Teheranul verifică statutul.

Televiziunea al-Manar a Hezbollah, susținută de Iran, a raportat că patru clădiri au fost distruse și că au fost multe victime în atacurile multiple, care au marcat o escaladare majoră a conflictului Israelului cu Hezbollah-ul puternic înarmat.

Armata israeliană a declarat că a efectuat o „lovitură precisă” asupra cartierului general al Hezbollah.

Israelul a lovit suburbiile din sudul Beirutului, controlate de Hezbollah, cunoscute sub numele de Dahiyeh, de patru ori în ultima săptămână, ucigând cel puțin trei comandanți militari înalți ai Hezbollah.

Dar atacul de vineri a fost mult mai puternic, cu mai multe explozii zguduind ferestrele clădirilor din oraș, amintind de atacurile aeriene israeliene din timpul războiului pe care l-a purtat cu Hezbollah în 2006.

Conflictul dintre Israel și Hezbollah a escaladat brusc în această săptămână, loviturile aeriene israeliene ucigând peste 700 de persoane în Liban. Escaladarea a stârnit temeri de un conflict și mai distructiv între adversarii puternic înarmați.

Vorbind la Adunarea Generală a ONU, Netanyahu a spus: „Atâta timp cât Hezbollah alege calea războiului, Israelul nu are de ales, iar Israelul are tot dreptul să înlăture această amenințare și să-și readucă cetățenii la casele lor în siguranță”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`