Un drum din Grecia este închis pentru modernizare. Este șoseaua care duce către una dintre cele mai importante stațiuni de schi

Un drum din Grecia este închis pentru modernizare. Este șoseaua care duce către una dintre cele mai importante stațiuni de schi
Image by Adam Derewecki from Pixabay

Pentru că sezonul sporturilor de iarnă vor sosi în scurt timp, autoritățile elene se pregătesc pentru modernizarea drumurilor. Rețeaua rutieră Grevena-Vasilitsa (Agia Paraskevi-Vailitsa), din regiunea Macedoniei de Vest, va fi modernizată.

Modernizarea drumului către Vasilitsa

Astfel, turiștii vor avea un acces mai facil către stațiunea de schi Vasilitsa și la satul Samarina, informează Adevărul.

Se va asfalta drumul, se va construi și un pod, vor fi instalata parapete, drumul va fi marcat, iar intersecțiile vor fi iluminate.

În urma proiectului numărul de turiști în stațiunea Vasilitsa va crește și va duce la dezvoltarea turismului în Macedonia de Vest. Mai mult șoferii vor ajunge mai ușor de la Grevena la cel mai înalt sat din Grecia, Samarina.

Când va fi deschis drumul

Momentan, starea drumului către stațiunea de schi este modesta, dar în unele locuri chiar proastă, având semne majore de uzură pe carosabil.

Proiectul presupune un buget de 17,2 milioane de euro. Durata de execuție a proiectului este de 18 luni de la data semnării contractului. Dacă va fi încheiat în primele șase luni din 2025, el va fi finalizat în 2027.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`