Donații de doi bani pentru sinistrații din Galați. Ce au primit aceștia

Donații de doi bani pentru sinistrații din Galați. Ce au primit aceștia
INQUAM_Photos_George_Calin

Sinistrații din Galați au primit multe donații de peste tot. Oamenii au nevoie de haine, detergenți, saltele și pături pentru că viiturile i-au lăsat fără nimic.

Ce au primit sinistrații

Chiar dacă au primit multe haine, încălțări și lucruri utile, printre acestea au mai găsit și șosete uzate sau încăltăminte fără perechi, informează știrileprotv.

Reprezentanții bisericii ortodoxe roagă donatori să trimită mai puține haine. În fața bisericii din Pechea, comuna cea mai afectată de inundații, sunt mormane de haine. Oamenii bisericii le separă pe categorii. Aceștia au spus că printre lucrurile utile au găsit și lenjerie intimă folosită și haine uzate.

Autoritățile care se ocupă de ajutoare spun că este mai mare nevoie de saltele, pături, frgidiere, detergenți, găleți, mături, fărașe, tot ce ține de curățenie.

S-au instalat peste o sută de locuințe modulare, pe un deal lângă Pechea, pentru localnicii care au rămas fără case în urma viiturilor devastoarea. Mai sunt așteptate încă o sută de containere.

Leșurile zac pe malul Dunării

La Galați, pe malul Dunării, sunt zeci de animale moarte care au fost purtate de râul Siret. Localnicii sunt dezamăgiți de faptul că autoritățile nu au intervenit în acest caz pentru a reduce focarul de infecție și să adune cadavrele animalelor.

Consiliul județului Galați a evaluat pagubele de pe drumuril județene la peste 62 de milioane de lei. 20 de drumuri, adică 77 de kilometri, 83 de podețe și 44 de poduri au fost afectate de inundațiile catastrofale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`