Peste 600 de tone de deșeuri periculoase, găsite în Arad, după ce ar fi fost aduse în țară pentru „reciclare”. Cine ar fi individul responsabil pentru asta

Peste 600 de tone de deșeuri periculoase, găsite în Arad, după ce ar fi fost aduse în țară pentru „reciclare”. Cine ar fi individul responsabil pentru asta

Firma înregistrată de un om de afaceri italian a adus în România peste 600 de tone de deşeuri periculoase, pentru a fi reciclate. Polițiștii au găsit toate aceste deșeuri, abandonate,  pe un teren privat din județul Arad, însă proprietarul terenului este de negăsit. A fost deschis un dosar penal.

Un dosar penal a fost deschis, după ce mai mulți saci plini de deșeuri au format un deal imens

Imprimante, hârtie, materiale plastice şi textile, însumând 650 de tone de deșeuri, au fost ambalate în saci de rafie și abandonate în grajdurile din comuna Sintea Mare, județul Arad, dar și pe terenurile din împrejurimi, formând un deal imens. Firma prin intermediul căreia ar fi fost toate aceste deșeuri transportate în România, a fost înregistrată în anul 2019 și a început să facă astfel de transporturi din 2020. În prezent, compania omului de afaceri italian este în insolvenţă, iar patronul, de negăsit, relatează  Observator News.

După percheziţiile poliţiştilor din cadrul IPJ Timiş şi ale comisarilor de la Garda Naţională de Mediu, a fost deschis un dosar penal pentru poluare prin evacuare în atmosferă a unor deşeuri periculoase, deţinere de deşeuri periculoase în afara spaţiilor autorizate şi neluarea măsurilor pentru reciclarea lor. Toate cele 650 de tone de deșeuri au fost confiscate până la terminarea anchetei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră