Fructul minune care ține în control hipertensiunea arterială, ajută la combaterea anemiei și reduce crampele musculare. Se găsește la orice supermarket

Fructul minune care ține în control hipertensiunea arterială, ajută la combaterea anemiei și reduce crampele musculare. Se găsește la orice supermarket
Surse Foto: Freepik.com

Banana este unul dintre fructele cele mai consumate în întreaga lume. Pe lângă gustul deosebit, acest fruct este recunoscut pentru proprietățile sale nutritive și medicinale.

Ce beneficii au bananele asupra sănătății

Bananele sunt benefice în controlul hipertensiunii arteriale, în combaterea anemiei și reducerea crampelor musculare. Acest fruct este bogat în potasiu, un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului, conform click.ro. 

Potasiul contribuie la reglarea tensiunii arteriale, deoarece ajută la reducerea efectelor negative ale sodiului asupra pereților vaselor de sânge. Consumul regulat de banane contribuie la o tensiune arterială normală, ceea ce scade riscul de boli cardiovasculare și accidentele vasculare cerebrale.

Bananele sunt bune împotriva anemiei

Acest fruct conține fier și acid folic, doi nutrienți necesari în prevenirea și tratarea anemiei. Fierul este necesar pentru producerea hemoglobinei, proteina responsabilă cu transportul oxigenului în sânge, iar acidul folic contribuie la formarea globulelor roșii, prevenind astfel oboseala, amețelile și alte simptome asociate anemiei.

Bananele pot ajuta la crampele musculare, deoarece conține potasiu și magneziu, care ajută la reglarea nivelului de electroliți din organism. Bananele sunt recomandate sportivilor care fac exerciții fizice intense, deoarece previne spasmele musculare și îmbunătățește funcția musculară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:15 - Sfârșitul unei călătorii cosmice sau începutul unui spectacol rar. Apropierea de Soare poate duce la distrugerea cometei Tsuchinshan-ATLAS
20:12 - Bombardamente în suburbiile capitalei libaneze Beirut. Israel anunță că a vizat sediul central al Hezbollah
20:07 - România, sub potop în acest weekend. Acestea vor fi cele mai afectate județe din cauza furtunii puternice
20:05 - Autorul jafului armat din Iași nu a fost găsit. Angajații băncii au apăsat târziu butonul de panică
19:32 - Ionuț Stroe, despre scenariul ruperii coaliției de guvernare: „Sunt tensiuni, sunt situații extrem de dificile, discuțiile aproape că nu mai există”
19:30 - Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată pe 30 noiembrie. Diana Stoica (USR): E o tâmpenie! Dacă ai o dată în care s-a întâmplat ceva, nu poți să muți parada doar pentru că nu te-a dus capul când ai comasat alegerile, să nu pui fix peste Ziua Națională (VIDEO)
19:20 - Ionuț Stroe, reacție după ce Iohannis a anunțat că nu candidează la parlamentare: „Subiectul pentru noi este unul închis” / „Am retras amendamentul tocmai pentru a nu se mai specula politic”
19:13 - Anchetă internă la o multinațională din Timișoara. O angajată s-ar fi sinucis
19:07 - „Este bună doar pentru petreceri”. Care a fost reacția unei turiste britanice după ce a fost sfătuită să nu viziteze România
19:00 - Dan Cristian Popescu (PSD): “Fiecare partid încearcă să facă o majoritate în jurul său la nivel local” (VIDEO)