Încă o fabrică din România se pregătește să concedieze angajații din Brașov: Schaeffler spune că este afectat de încetinirea industriei pe plan mondial

Încă o fabrică din România se pregătește să concedieze angajații din Brașov: Schaeffler spune că este afectat de încetinirea industriei pe plan mondial
sursă foto: Unsplash

Schaeffler anunţă concedieri după fuziunea cu Vitesco. Gigantul german a anunţat că a trimis angajaţii de la fabrica din Braşov în şomaj tehnic, anunță Economica.

Schaeffler anunţă concedieri după fuziunea cu Vitesco

Grupul german Schaeffler va face concedieri, ca parte a fuziunii cu producătorul de componente pentru vehicule electrice Vitesco, a anunţat directorul general al Schaeffler, Klaus Rosenfeld, într-un interviu acordat săptămânalului WirtschaftsWoche, transmite Reuters.

Compania a anunţat că a trimis angajații dela fabrica din Cristian, de lângă Brașov, în șomaj tehnic, fără a preciza numărul de angajați și perioada implementării măsurii. Gigantul german are aproximativ 5.000 de angajaţi în România.

„Desigur, vor fi de asemenea ajustări de personal”, a declarat şeful producătorului de echipamente şi componente auto, adăugând că numărul de locuri de muncă afectate nu este clar dar nu va fi format din cinci cifre, scrie Agerpres.

Schaeffler România a anunţat în cursul lunii septembrie, că a trimis angajații din Cristian, de lângă Brașov, în șomaj tehnic, conform Economedia, fără a detalia numărul de angajați și perioada implementării măsurii.

În octombrie 2023, Schaeffler a anunţat că va achiziţiona Vitesco, pentru a-şi majora linia de produse de componente pentru vehicule electrice (EV).

Rosenfeld a adăugat că se aşteaptă la o creştere solidă pe segmentul de mobilitate electrică al entităţii rezultate în urma fuziunii, deşi se aşteaptă la un mediul dificil în China.

Tranzacţia ar urma să ducă la reduceri de costuri de 600 milioane de euro până în 2029 şi va simplifica structura acţionariatului Vitesco, a precizat recent Schaeffler.

Schaeffler a raportat un declin de aproape 30% al profitului în trimestrul doi din 2024

Luna trecută, Schaeffler a raportat un declin de aproape 30% al profitului în trimestrul doi din 2024, pe fondul rezultatelor mai slabe din Europa şi China.

Schaeffler este afectat de încetinirea industriei pe plan mondial şi a precizat că cererea slabă din industria europeană în trimestrul doi din 2024 şi majorarea concurenţei din China au afectat profitul companiei.

Europa este cea mai mare piaţă a Schaeffler, fiind responsabilă pentru aproximativ 45% din vânzările sale anul trecut.
Schaeffler deține locații de producție și în România. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale, cu aproximativ 5.000 de angajați.

Schaeffler România a avut anul trecut afaceri de 3,9 miliarde lei (plus de 11%), un profit de 36,3 milioane lei (scădere de 61%).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:15 - Sfârșitul unei călătorii cosmice sau începutul unui spectacol rar. Apropierea de Soare poate duce la distrugerea cometei Tsuchinshan-ATLAS
20:12 - Bombardamente în suburbiile capitalei libaneze Beirut. Israel anunță că a vizat sediul central al Hezbollah
20:07 - România, sub potop în acest weekend. Acestea vor fi cele mai afectate județe din cauza furtunii puternice
20:05 - Autorul jafului armat din Iași nu a fost găsit. Angajații băncii au apăsat târziu butonul de panică
19:32 - Ionuț Stroe, despre scenariul ruperii coaliției de guvernare: „Sunt tensiuni, sunt situații extrem de dificile, discuțiile aproape că nu mai există”
19:30 - Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată pe 30 noiembrie. Diana Stoica (USR): E o tâmpenie! Dacă ai o dată în care s-a întâmplat ceva, nu poți să muți parada doar pentru că nu te-a dus capul când ai comasat alegerile, să nu pui fix peste Ziua Națională (VIDEO)
19:20 - Ionuț Stroe, reacție după ce Iohannis a anunțat că nu candidează la parlamentare: „Subiectul pentru noi este unul închis” / „Am retras amendamentul tocmai pentru a nu se mai specula politic”
19:13 - Anchetă internă la o multinațională din Timișoara. O angajată s-ar fi sinucis
19:00 - Dan Cristian Popescu (PSD): “Fiecare partid încearcă să facă o majoritate în jurul său la nivel local” (VIDEO)
18:59 - Acestea sunt pensiile care se transformă, din oficiu, în pensii pentru limită de vârstă. Precizări importante făcute de Casa Națională de Pensii