Klaus Iohannis: Nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare, indiferent de decizia pe care o va adopta Biroul Electoral Central

Klaus Iohannis: Nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare, indiferent de decizia pe care o va adopta Biroul Electoral Central
Sursa Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, că nu demisionează din funcție și nu va candida la alegerile parlamentare din 1 Decembrie, indiferent de decizia pe care urmează să o anunțe Biroul Electoral Central pe acest subiect.

Iohannis: Nu candidez la parlamentare

„Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane”, se arată într-un comunicat.

Amintim că PNL a cerut un punct de vedere de la Biroul Electoral Central pentru a vedea dacă e nevoie de o lege nouă ca președintele să poată candida la parlamentare fără să demisioneze și fără să încalce Constituția sau e suficientă actuala legislație.

PNL-iștii au depus un amendament pentru schimbarea actualei legi, astfel încât Iohannis să fie ajutat să candideze, dar Consiliul Legislativ, condus de controversatul Florin Iordache, fostul ministru PSD al Justiției, a susținut că legislația actuală este suficientă. Asta a determinat PNL să ceară BEC explicații suplimentare.

Iohannis: Nu doresc o lege pentru mine

Între timp, președintele Klaus Iohannis a declarat că nu e de acord să se dea legi pentru o singură persoană și se va îngriji personal ca o astfel de lege să nu existe.

„Dați-mi voie să lăsăm chestiunea candidatură sau nu, sau ce facem în următoarea perioadă pentru o discuție pe care o vom avea în România, dacă este despre România. Dar despre această lege pot să vă spun și acum, fiindcă, pentru mine, este foarte clar: nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine, și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă lege pentru o persoană, și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref: nu va exista această lege și nu doresc, eu nu doresc să existe”, a declarat recent Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:15 - Sfârșitul unei călătorii cosmice sau începutul unui spectacol rar. Apropierea de Soare poate duce la distrugerea cometei Tsuchinshan-ATLAS
20:12 - Bombardamente în suburbiile capitalei libaneze Beirut. Israel anunță că a vizat sediul central al Hezbollah
20:07 - România, sub potop în acest weekend. Acestea vor fi cele mai afectate județe din cauza furtunii puternice
20:05 - Autorul jafului armat din Iași nu a fost găsit. Angajații băncii au apăsat târziu butonul de panică
19:32 - Ionuț Stroe, despre scenariul ruperii coaliției de guvernare: „Sunt tensiuni, sunt situații extrem de dificile, discuțiile aproape că nu mai există”
19:30 - Parada de 1 Decembrie ar putea fi mutată pe 30 noiembrie. Diana Stoica (USR): E o tâmpenie! Dacă ai o dată în care s-a întâmplat ceva, nu poți să muți parada doar pentru că nu te-a dus capul când ai comasat alegerile, să nu pui fix peste Ziua Națională (VIDEO)
19:20 - Ionuț Stroe, reacție după ce Iohannis a anunțat că nu candidează la parlamentare: „Subiectul pentru noi este unul închis” / „Am retras amendamentul tocmai pentru a nu se mai specula politic”
19:13 - Anchetă internă la o multinațională din Timișoara. O angajată s-ar fi sinucis
19:07 - „Este bună doar pentru petreceri”. Care a fost reacția unei turiste britanice după ce a fost sfătuită să nu viziteze România
19:00 - Dan Cristian Popescu (PSD): “Fiecare partid încearcă să facă o majoritate în jurul său la nivel local” (VIDEO)