Mii de decizii de recalculare a pensiilor urmează să fie revizuite. Șeful Casei de Pensii, noi explicații: „Sunt și dosare cu un grad de complexitate mai mare”

Mii de decizii de recalculare a pensiilor urmează să fie revizuite. Șeful Casei de Pensii, noi explicații: „Sunt și dosare cu un grad de complexitate mai mare”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a declarat că 104.000 de români au fost în audiență până acum pentru clarificarea deciziilor de recalculare. De asemenea, 170.000 de decizii urmează să fie trimise către pensionarii care încă nu le-au primit.

Daniel Baciu, noi declarații despre recalcularea pensiilor

„Mai avem acel număr de decizii care nu au fost trimise și pe care trebuie să le trimitem. Când închidem acest proces ajungem la 180.000. Practic ar trebui sa inchidem toate pensiile in plata.

Colegii mei acordat un numar de 140.000 de audiente pentru clarificarile acestor decizii de recalculare. Din acest 140.000 avem un numar de 9.400 de decizii care urmeaza sa fie revizuite. Este vorba de deciziile care colegii mei din start ei nu le-au dat catre compania nationala Posta Romana. Sunt dosare cu un grad de complexitate mai mare, fie au avut mai multe recalculari”, a declarat Daniel Baciu, la Realitatea Plus.

Întrebat dacă respectivele decizii nu au fost trimise pensionarilor deoarece aveau nevoie de un calcul mai atent, Baciu a răspuns: „Exact. Aceste 170.000 sunt exact aceste decizii. Daca nu vom reusi sa le finalizam pe toate vor primi si in noiembrie retroactiv de la data de 1 septembrie”.

Toate deciziile de recalculare vor fi verificate

Specialiştii Casei Naţionale de Pensii vor verifica deciziile de recalculare a pensiilor – 4,6 milioane în total.

Pentru început, prioritare sunt cele pentru care pensionarii au depus deja cereri de revizuire.

Dacă angajaţii Casei de Pensii vor descoperi că pe decizia de recalculare a fost trecută o sumă mai mare decât trebuia să fie, pensionarii vor fi nevoiţi să restituie banii pe care i-au primit în plus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`