Naomi Campbell a cheltuit banii strânși prin organizația sa de caritate pentru tratamente spa, țigări și pentru room service la un hotel de 5 stele

Naomi Campbell a cheltuit banii strânși prin organizația sa de caritate pentru tratamente spa, țigări și pentru room service la un hotel de 5 stele
sursă foto: Hepta

Fostului supermodel Naomi Campbell i s-a interzis să mai conducă o organizație de caritate, după ce o anchetă a constatat că fondurile strânse de organizația pe care a fondat-o au fost cheltuite pentru tratamente spa și tarife pentru room service, anunță France24.

Banii strânși de vedetă au fost cheltuiți la un hotel din Sudul Franței

Ancheta privind Fashion for Relief, lansată joi, a identificat „mai multe cazuri de abatere”, inclusiv utilizarea banilor de caritate pentru a plăti un sejur la hotel de cinci stele pentru Campbell, în vârstă de 54 de ani, în Sudul Franței.

Constatarea înseamnă că Campbell și alți doi administratori au fost acum descalificați din poziția de conducere a unei organizații caritabile timp de cinci ani.

Vorbind la Paris, joi, după ce a primit o distincție de onoare din partea guvernului francez, vedeta britanică a negat orice responsabilitate pentru gestionarea greșită a donațiilor.

„Nu aveam controlul asupra organizației mele de caritate. Am lăsat controlul în mâinile unui avocat”, a spus ea reporterilor după ce a fost numită Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor.

Modelul a adăugat că va „investiga pentru a afla ce și cum s-a întâmplat – deoarece tot ceea ce fac și fiecare ban pe care l-am strâns vreodată merge către evenimente de caritate”.

Administratorii au susținut că costurile hoteliere erau de obicei suportate de un donator

Sejurul de trei nopți al lui Campbell la hotelul din Cannes a costat 10.400 de dolari.
Comisia de caritate din Regatul Unit, care a efectuat ancheta, a declarat că nu a văzut nicio dovadă că administratorii s-ar fi asigurat că astfel de costuri sunt „rezonabile”.

Autoritatea de reglementare a analizat, de asemenea, cheltuieli suplimentare în valoare totală de 6.600 de lire sterline pentru șederea lui Campbell la hotel, inclusiv tratamente spa, room service și achiziționarea de țigări.

Comisia a spus că administratorii au susținut că costurile hoteliere erau de obicei suportate de un donator, dar nu au furnizat nicio dovadă.
Fashion for Relief a fost dizolvată și eliminată din registrul organizațiilor de caritate la începutul acestui an.

Înființată în 2005, organizația se declara ca fiind „dedicată îmbunătățirii vieții celor care trăiesc în sărăcie, transformân industria modei într-o forță a binelui”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`