Procurorul general al Ungariei, fost membru Fidesz, cere Parchetului European să îl lase fără imunitate pe principalul rival politic al lui Viktor Orban

Procurorul general al Ungariei, fost membru Fidesz, cere Parchetului European să îl lase fără imunitate pe principalul rival politic al lui Viktor Orban
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Procurorul-șef al Ungariei a cerut Parlamentului European să îi ridice imunitatea eurodeputatului Peter Magyar, principalul rival politic al premierului Viktor Orban, potrivit Politico.

Peter Magyar și Tisza, locul 2 în Ungaria la alegerile europarlamentare

Peter Magyar s-a confruntat cu acuzații de furt după incidentul din finalul lunii iunii, luna în care s-au desfășurat și alegerile parlamentare, la care partidul său, Tisza (Respect și Libertate) s-a clasat pe poziția a 2-a, în spatele Fidesz, cu un scor de aproape 30%.

Dosarul deschis pe numele lui Magyar, care a luat naștere după un scandal într-un club de noapte, a fost abordat constant de presa controlată de guvernul Ungariei, care a fost primul în relatarea evenimentelor. Acum, procurorul general Peter Polt, un fost membru al Fidesz care a fost acuzat de partizanat cu puterea, vrea să deschidă o anchetă penală împotriva eurodeputatului.

Principalul rival politic al lui Viktor Orban a fost implicat într-un scandal în iunie, într-un club de noapte

Peter Magyar era în clubul Otkert din centrul Budapestei la primele ore ale dimineții din 21 iunie, când a avut un conflict cu un alt client.

Conform unui raport polițienesc transmis de portalul maghiar Telex, un oaspete al clubului îl filma pe politician în timp ce dansa alături de o femeie. Magyar s-a enervat și a avut un conflict verbal cu omul respectiv, iar la un moment dat i-a luat telefonul din mână.

Ulterior, potrivit filmărilor, Magyar a fost escortat afară de firma de pază și s-a plimbat pe malul Dunării, iar apoi a aruncat un „obiect de culoare neagră” în apă, se mai arată în raportul autorităților.

Peter Magyar a recunoscut că a luat telefonul, dar nu și că l-ar fi aruncat în apă.

„Acest comportament poate constitui infracțiune de furt. Telefonul, în valoare de peste 100.000 de forinți (peste 1.250 de lei, n.r.), a fost returnat victimei în stare de funcționare, după intervenția poliției”, a declarat Parchetul general al Ungariei într-un comunicat de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`