„Pisica Transilvană”, prima rasă de pisică românească, recunoscută internațional. Ce caracteristici aparte are felina

„Pisica Transilvană”, prima rasă de pisică românească, recunoscută internațional. Ce caracteristici aparte are felina
Foto simbol: Pixabay

„Pisica Transilvană”, o rasă de pisică apărută în mod natural, în munții Carpați, a fost recunoscută mondial de cele mai mari federații internaționale de specialitate.

Momentan, rasa de pisică este omologată doar parțial, iar decizia finală urmează să fie luată abia peste 2 ani, după ce se va naște și cea de-a patra generație, potrivit Știrile ProTv.

Trăsăturile aparte ale felinei

Pisica cu trăsături de lup și blană cenușie, este o rasă de patrimoniu, ce are la bază liniile de sânge pur, găsite în munții Carpați.

„Cu extremitățile mai deschise la culoare fața de siameze, care le au mai închise, au o blană care e un fel de sare și piper, alb cu negru, fire de alb lângă fire de negru. Am mai descoperit că au un temperament absolut aparte, o pisică din libertate poate să fie destul de agresivă, aceste pisici nu sunt deloc agresive, aceste pisici nu scot gheruțele, sunt absolut incredibile”, a declarat Alexandru Elian, director de expoziții, clubul felin, pentru Știrile ProTv.

Nu doar frumusețea recomandă pisicile ce aparțin de rasa „Pisica transilvană”, ci și genele foarte bune, care au făcut-o să capete popularitate în Europa. La momentul actual, există numeroase grupuri dedicare pisicilor care aparțin de această rasă.

„Extrem de sănătoase, cu bagaj genetic extrem de bun. Două federații internaționale au proceduri pentrur recunoașterea și înregistrarea raselor care țin de pedictibilitate, sănătate, parte genetică, cum se diferențiază de alte rase. Sunt multe lucruri care se iau în considerare până când se poate pirmi aprobarea finală. Noi suntem în acest moment în faza în care suntem la a 3-a generație. Trebuie să ajungem la 4 generații pentru a obține recunoașterea finală”, a declarat Alexandru Elian.

„Pisica Transilvană” a fost observată pentru prima dată de o expertă în genetica pisicilor, recunoscută mondial. Ulterior, aceasta a rugat federațiile române să se ocupe de studiul acestei rase.

Alte rase românești omologate

Deși „Pisica Transilvană” este prima rasă de pisică românească, țara noastră mai are în portofoliu și 4  rase de câini, omologate și recunoscute mondial. Una dintre ele, „Ciobănescul Românesc Corb”, a fost recunoscută chiar săptămâna trecută. Celelalte 3 rase românești de câini sunt: ciobănesc românesc mioritic, ciobănesc românesc carpatin și ciobănesc românesc de Bucovina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Theodor Paleologu nu crede că noua coaliție îl vrea pe el candidat la prezidențiale: Ar fi ridicol să mă autoproclam. Candidatul tare mi-e teamă că va fi o emanație a partidelor europene care știm cât de eficiente sunt
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)