Marcel Ciolacu, despre „legea Iohannis”: Trebuie să fim câteodată și bărbați politici. Eu n-am avut discuții cu Președintele pe acest subiect. A existat o discuție politică, care s-a rezumat că este o lege pentru o singură persoană. Ar fi o nedreptate

Marcel Ciolacu, despre „legea Iohannis”: Trebuie să fim câteodată și bărbați politici. Eu n-am avut discuții cu Președintele pe acest subiect. A existat o discuție politică, care s-a rezumat că este o lege pentru o singură persoană. Ar fi o nedreptate
Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit despre legea care i-ar fi permis lui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare din 1 decembrie, joi, într-un interviu pentru HotNews.ro, și a spus că nu a avut „discuții cu Președintele României pe acest subiect”.

Marcel Ciolacu, despre „legea Iohannis”: „E un semn rău toată discuția”

Întrebat dacă este de părere că e un semn bun pentru români faptul că președintele Klaus Iohannis și-ar putea dori să rămână în politică, liderul PSD a spus: „Cred că e un semn rău toată discuția. Parcă ne întoarcem în trecut, acum 20 de ani (…). Și eu, și dumneavoastră, și cred că românii avem așteptări că evoluăm, că avem altă gândire de acum 20 de ani. Nu putem să ne întoarcem să ne raportăm trecutului mereu, pentru că cu toții ne dorim alt viitor. Consider că s-au făcut foarte multe greșeli în trecut”.

Întrebat dacă a existat vreo discuție pe acest subiect în 3 aprilie, cum afirmă surse liberale, sau în general, Marcel Ciolacu a răspuns: „În primul rând, trebuie să o poziționăm în timp și spațiu. Nu poate să fie o discuție despre o modificare legislativă, și presupun că cei care au lansat teza cu aprilie s-au gândit ca să nu fie atacați că e cu un an de zile sau șase luni înainte, au anticipat anumite lucruri, au anticipat greșit, din punctul meu de vedere, fiindcă atunci domnul președinte Iohannis dorea să fie la NATO sau la Comisia Europeană, deci nu era în discuție acest lucru”.

„Eu cred că trebuie să fim câteodată și bărbați politici și să recunoaștem când am dorit un lucru – că s-a dovedit a fi un lucru greșit sau negreșit, sau comentat de către societate ar trebui să ne asumăm și îmi place să cred că aici fac și diferența de ceilalți contracandidați, că eu îmi asum lucruri. Eu n-am avut discuții cu Președintele României pe acest subiect”, a adăugat premierul.

Marcel Ciolacu: Ar fi o nedreptate

„A existat o discuție politică, unde totuși discuția s-a rezumat la faptul că este o lege care privește o singură persoană, chiar dacă ne raportăm la același text de acum 20 de ani, fiindcă la 20 de ani alegerile pentru funcția de Președinte sunt odată cu alegerile pentru parlamentare, acest lucru ar trebui lămurit în viitor, dar mai sunt și alte persoane care nu pot participa. Ele, ca să participe, trebuie să își dea demisia – în afară de cei condamnați și au hotărâre în acest sens. De asta ar fi o nedreptate. Magistrații sunt în aceeași situație”, a mai spus liderul PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`