Ministrul Florin Barbu dă de înțeles că recentele proteste ale ciobanilor au avut iz politic: Oamenii au fost ajutați / Acum nu mai avem focare de pestă a micilor rumegătoare (VIDEO)

Ministrul Florin Barbu dă de înțeles că recentele proteste ale ciobanilor au avut iz politic: Oamenii au fost ajutați / Acum nu mai avem focare de pestă a micilor rumegătoare (VIDEO)
Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Barbu (PSD), ministrul Agriculturii, a declarat joi, pentru B1 TV, că în acest moment în România nu mai sunt focare de pestă a micilor rumegătoare. Barbu a spus că a fost deschis la dialog cu ciobanii și că aceștia au fost ajutați de Guvern. Despre protestele care tot au fost zilele acestea la Palatul Victoria, ministrul a dat de înțeles că au avut iz politic.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună dimineața, România!”, moderată de Gabriela Mihai pe B1 TV.

Barbu, reacție la protestul ciobanilor

„Noi am avut o discuție cu fermierii din sectorul ovin, împreună cu dl premier Ciolacu. Am luat decizii foarte bune ca pe o perioadă de 30 de zile să nu se mai facă mișcare și acum nu mai avem focare de pesta micilor rumegătoare în România.

La Comisia Europeană, când am fost (…), am solicitat o sumă o perioadă de 90 de zile, pentru tineretul ovin între o lună și 12 luni existent în fermă, de 20 de euro pe cap de animal pentru a cumpăra nutrețul de care au nevoie până la deblocarea exporturilor. Ele acum nu sunt blocate.

Din ce am văzut și în piață și peste tot, mereu am avut dialog cu asociațiile din sectorul ovin și cu fermieri care nu sunt în asociații. (…) Noi venim cu forme de sprijin prin APIA și ajutor național tranzitoriu și sprijin zootehnic”, a declarat Florin Barbu.

Întrebat cum se face atunci că ciobanii sunt tot nemulțumiți, ministrul Agriculturii a dat de înțeles că protestul de la Guvern a fost cu iz politic: „Dacă ne uităm cine a fost în piață, putem considera că a avut alt efect acel protest, nu neapărat al blocajului în sectorul ovin. Cred că ați văzut ce persoane au participat acolo”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`