Primul vaccin antigripal fără ac a fost lansat. Ți-l poți face singur acasă

Primul vaccin antigripal fără ac a fost lansat. Ți-l poți face singur acasă
Foto: Pixabay

Statele Unite ale Americii au aprobat vaccinul antigripal care poate fi administrat acasă, fără injecție și fără ajutorul personalului medical specializat.

Orice persoană și-l va putea administra

Orice persoană și-l va putea administra, fără vreo pregătire anterioară. Vaccinul se numește FluMist și este primul vaccin antigripal care poate fi administrat acasă,conform spotmedia.ro.

Acesta a fost aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din (FDA), însă nu va fi disponibil pentru această toamnă. Vaccinul este programat să ajungă pe piață la începutul sezonului de gripă de anul viitor.

Vaccinul este sub formă de spray nazal

Vaccinul a fost produs de AstraZeneca în urmă cu mai mulți ani, fiind sub formă de spray nazal. Acesta este potrivit persoanelor cu vârste între 2 și 49 de ani.

Acesta folosește o formă vie și atenuată a virusului gripal, în comparație cu vaccinurile injectabile, care utilizează fie virusuri inactivate, fie proteine pentru a stimula răspunsul imunitar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:30 - Lasconi: PSD și PNL au spus mereu că s-au aliat pentru stabilitate, că avem război la graniță, dar n-au catadicsit nici până acum să schimbe legislația ca să putem doborî dronele
12:25 - Mircea Duțu, despre ciclonul Ashley. Fenomenele extreme din vestul Europei și de unde vine „marea îngrijorare” în ceea ce privește România (VIDEO)
12:19 - Un bărbat din Cluj, salvat dintr-o zonă foarte periculoasă a Masivului Retezat
12:19 - Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat controale în Dâmbovița. Peste 30 de tone de deșeuri au fost confiscate
12:12 - Francezii au scos inelele olimpice de pe Turnul Eiffel, cel puțin deocamdată
12:08 - Diana Stoica: Dacă un Președinte, oricare ar fi el, dorește să candideze, își dă demisia și candidează. Iohannis a îngenuncheat un întreg partid (VIDEO)
11:58 - Iași: Spitalul Modular Leţcani, o investiție de 11 milioane de euro abandonată în câmp. Modulele au început să fie mâncate de rugină
11:57 - Kate Middleton și-ar putea surprinde fanii cu o nouă apariție în curând. Prințesa de Wales se reîntoarce la viața regală după tratamentul de chimioterapie
11:48 - Câți bani primește Gigi Becali după victoria lui FCSB cu RFS din Europa League. Programul „roș-albaștrilor” în Europa
11:30 - Fără probleme din cauza viiturii de pe Dunăre, dar vremea se răcește cu până la 20 de grade și vin ploi însemnate, avertizează autoritățile. Raed Arafat cere „permanență” la primăriile din județele aflate sub cod (VIDEO)