Președintele Camerei Reprezentanților, îi cere lui Zelenski să o concedieze pe ambasadoarea Ucrainei în SUA, din cauza vizitei la fabrica de armament din Pennsylvania

Președintele Camerei Reprezentanților, îi cere lui Zelenski să o concedieze pe ambasadoarea Ucrainei în SUA, din cauza vizitei la fabrica de armament din Pennsylvania
Imagine de la vizita efectuată de Volodimir Zelenski la Casa Albă în septembrie 2023. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ukraine Presidency/Ukrainian Pre

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a numit vizita din weekend a președintelui Ucrainean „ în mod intenționat politică”. Scrisoarea lui Mike Johnson marchează cea mai recentă consecință politică a vizitei de duminică, care a stârnit furia GOP în Capitoliu, potrivit POLITICO.

Republicanii consideră că vizita lui Zelenski e politică

Mike Johnson îi cere președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să o concedieze „imediat” pe ambasadoarea țării în SUA, Oksana Markarova, din cauza a ceea ce el a numit o vizită „intenționat politică” la o fabrică de arme din Pennsylvania, un eveniment la care au fost invitați doar democrați.

„Sprijinul pentru încheierea războiului Rusiei împotriva Ucrainei continuă să fie bipartizan, dar relația noastră este testată în mod inutil și încercată inutil”, a scris Johnson într-o scrisoare, miercuri.

Johnson a mai afirmat că vizita la Scranton, Pennsylvania, nu a inclus în mod intenționat niciun oficial republican și a spus că evenimentul „nu poate fi repetat”. Biroul lui Zelenski a refuzat să comenteze scrisoarea.

Senatorul Bob Casey (D-Pa.), care a participat la vizita lui Zelenski și se confruntă cu o realegere competitivă în această toamnă, a declarat într-o postare pe rețeaua de socializare X de miercuri că: „Încercarile de a defăima vizita [a lui Zelenski] sunt o insultă și o rușine.”

Președintele de supraveghere a Camerei, reprezentantul James Comer a lansat propria sa investigație în legătură cu vizita, miercuri, în timp ce doi republicani importanți din Senat l-au îndemnat pe Zelenski să nu participe la politica internă a SUA.

Zelenski urmează să fie joi la Capitol Hill pentru întâlniri, inclusiv cu liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, liderul minorității în Camere, Hakeem Jeffries și reprezentantul Gregory Meeks, membru important al Comisiei Afacerilor Externe. În prezent, nu există o întâlnire planificată cu Johnson.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`