Cine va suporta cele mai mari creșteri ale costului energiei. Prețurile nu vor mai fi plafonate din aprilie 2025

Cine va suporta cele mai mari creșteri ale costului energiei. Prețurile nu vor mai fi plafonate din aprilie 2025
Sursa Foto: Captură Video

Începând cu aprilie 2025, va lua sfârșit perioada de plafonare a prețului la energie. Consumatorii mici vor fi cei mai afectați de această schimbare.

În cadrul conferinței „Energie în priză”, ediția a XII-a, Laurenţiu Urluescu, preşedintelele Asociaţiei Furnizorilor de Energie din România (AFEER), a vorbit despre ce modificări va aduce sfârșitul perioadei de plafonare pe facturile românilor și cine va simți cea mai mare diferență după ce prețurile la energie nu o sa mai fie plafonate. De asemenea, Laurențiu Urluescu a justificat de ce este necesar ca această perioadă de plafonare să se încheie în primăvara anului următor.

„De la 1 aprilie, anul viitor, şi să nu consideraţi că e o păcăleală – se termină schema de plafonare a preţurilor, iar consumatorii de energie electrică şi gaze naturale vor fi pe piaţa liberă. Mai ales consumatorul de energie electrică care are un consum de sub 100 de kilowaţi-oră pe lună, care beneficiază acum de tariful de 0,68 lei, care este un tarif complet nesustenabil, la acesta din păcate va fi o creştere. Din estimările noastre, cei care consumă cam 50 de kilowaţi-oră pe lună vor trebui să plătească lunar în plus cam între 20 şi 25 lei” a declarat Laurențiu Urluescu, citat de Antena3.

2026 aduce noi schimbări pentru facturile românilor

Totodată, președintele AFEER a precizat că din 2026, furnizorii de gaze naturale sunt obligați să adauge pe factură costul certificatelor de carbon. Această condiție este valabilă pentru toți consumatorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:06 - Vladimir Putin amenință cu armele nucleare și redefinește ce înseamnă pentru Rusia o agresiune a Occidentului
23:01 - Cappadocia la doar câțiva kilometri de București. Zborul cu balonul care cucerește România
23:01 - Un cetățean bulgar a sunat la 112 și a reclamat furtul a peste 20 de tone de cafea în Caraș-Severin. Ce s-a întâmplat după patru luni
22:26 - Un taximetrist aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs dezastru pe străzile din Capitală. A produs 3 accidente și a lovit 7 mașini
22:23 - Klaus Iohannis critică autoritățile în urma inundațiilor din Moldova: „Mulţi n-au avut nicio avertizare. Au aflat de la vecini că vine apa”
22:02 - Elevii și studenții vor beneficia de transport gratuit cu metroul. Metrorex a anunțat ce trebuie să facă beneficiarii până în 2025
21:53 - Cum ajută „Ora cu și pentru animale” la formarea copiilor. Ce presupune noul opțional propus de școlile din Ilfov
21:50 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre posibila candidatură la Senat a lui Iohannis: „Toată problema a început de la PSD care una a spus în spatele ușilor închise, alta a făcut în realitate”
21:49 - Cristina Prună, după declarația președintelui României, cu privire la candidatura la Senat: Dacă ne uităm la Iohannis, parcă ne aducem aminte de Liviu Dragnea, cu OUG 13. Totuși, mai există și acea portiță, la AEP (VIDEO)
21:40 - Un pui de pinguin imperial a devenit o vedetă pe rețelele sociale. Cum a ajuns așa faimos