Scandal la Spitalul Județean Vaslui, după ce inspectorii ISU au intrat peste pacienți în cabinete, în timpul unei acțiuni de control. Unii bolnavi au fost scoși pe hol

Scandal la Spitalul Județean Vaslui, după ce inspectorii ISU au intrat peste pacienți în cabinete, în timpul unei acțiuni de control. Unii bolnavi au fost scoși pe hol
Sursa foto: Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui / Facebook

E scandal în Vaslui după ce reprezentanții ISU au făcut un control la Spitalul Județean, intrând în mai multe cabinete peste medicii care ofereau consultaţii pacienţilor. Unii dintre bolnavi chiar au fost scoși pe holuri. Conducerea ISU Vaslui a anunțat că activitatea inspectorilor va fi analizată, iar prefectul a cerut lămuriri, punctând că nu tolerează astfel de situații.

Inspectori ISU, peste pacienți în cabinetele medicale

Reprezentanţi ai Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au făcut un control la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, intrând peste medici și pacienți în mai multe cabinete, printre care cele de Endocrinologie, Urologie şi Oncologie, în unele cazuri bolnavii fiind scoşi pe hol. Evident, mai mulți pacienți și aparținâtori s-au plâns de acest comportament.

Conducerea ISU Vaslui a anunțat că va analiza activitatea inspectorilor și va lua măsuri.

„Voi analiza foarte serios situaţia. Transmitem că noi punem foarte mare accent pe latura umană, până la urmă aceasta este menirea noastră, să ajutăm cetăţenii care sunt în situaţii mai grele, cum erau şi pacienţii de acolo. Personal voi desfăşura activităţi specifice şi vom lua măsurile necesare pentru a se evita pe viitor să se întâmple aşa ceva”, a declarat inspectorul-şef al ISU Vaslui, Ioan-Cătălin Oloeriu, pentru Agerpres.

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei, a declarat că nu tolerează astfel de situaţii şi a cerut lămuriri: „Nu sunt de acord cu astfel de practici. Voi lua legătura cu conducerea ISU Vaslui şi vom analiza această situaţie. Îmi cer scuze eu pentru ei”.

ISU Vaslui a transmis că acţiunile de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul situaţiilor de urgenţă au fost programate la începutul acestui an, iar reprezentanţii Spitalului Județean au fost informați pe 3 septembrie în legătură cu derularea acţiunii şi rugaţi să asigure condiţiile necesare.

Managerul Spitalului Județean Vaslui: Actul medical este în primul rând confidenţial

Ana Rinder, managerul Spitalului Județean Vaslui, a declarat că pe primul loc ar trebui să fie respectarea drepturilor pacienţilor: „Fiecare instituţie îşi stabileşte modul de organizare a unui control, nu pot eu să comentez, dar actul medical este în primul rând confidenţial. Nu se poate interveni în timpul consultaţiei”.

Agerpres precizează că plângeri privind atitudinea inspectorilor ISU au fost înregistrate și în trecut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră