Ionuț Stroe, despre o posibilă alianță de dreapta la București: E prematur să porți negocierile înaintea constiturii consiliilor. În momentul de față există discuții exploratorii (VIDEO)

Ionuț Stroe, despre o posibilă alianță de dreapta la București: E prematur să porți negocierile înaintea constiturii consiliilor. În momentul de față există discuții exploratorii (VIDEO)
Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Sursa foto: Ionuț Stroe / Facebook

Deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PSD, a fost întrebat despre o posibilă alianță de dreapta în Consilul General al Capitalei, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a declarat că „în momentul de față există discuții exploratorii pe care nu neapărat partidele politice le fac, ci mai degrabă primarii și președinții de consilii județene încearcă să își proiecteze cumva activitatea administrativă”.

Ionuț Stroe (PNL), pe B1 TV: Pentru PNL e absolut firesc să se uite spre dreapta

Întrebat despre informațiile legate de o posibilă majoritate de dreapta în Consiliul General, purtătorul de cuvânt al PNL a spus: „PNL este un partid de dreapta. E absolut normal, firesc, natural din punct de vedere politic să se uite spre dreapta, când vorbim de forme de alianțe politice. Coaliția cu PSD, la vremea respectivă, a fost făcută urmare a unui compromis, și ideologic, și din punct de vedere al activității politice pe care noi am descris-o într-un program de guvernare”.

„Acum, ce coaliții se fac la nivel local, fie că vorbim de Consiliul General al Municipiului București, Oradea, Timișoara, e cumva prematur să anticipăm. Nu e luată o decizie în momentul de față, dar administrația locală (…) nu face parte din obligațiile angajate de PNL, respectiv PSD, acum ceva vreme, când am decis să guvernăm această țară”, a continuat Ionuț Stroe.

Ionuț Stroe: E prematur să porți negocierile înaintea constiturii consiliilor

Întrebat de confirmă existența unor astfel de negocieri, el a răspuns: „Nu, pentru că e prematur să porți aceste negocieri înaintea constituirii acestor consilii. În momentul de față există discuții exploratorii pe care nu neapărat partidele politice le fac, ci mai degrabă primarii și președinții de consilii județene încearcă să își proiecteze cumva activitatea administrativă, bazându-se, bineînțeles, pe o majoritate pe care trebuie să o aibă pentru a-i promova proiectele de hotărâri la consiliile județene, respectiv primării”.

„Nicușor Dan a lansat această invitație, a fost prezent chiar la lansarea președintelui Nicolae Ciucă în cursa prezidențială, își dorește un bloc politic și o construcție de dreapta pentru București. Acum, să vedem în ce măsură există disponibilitate la dialog, flexibilitate din partea tuturor, pentru că nu poți doar cu PNL să construiești această majoritate la Consiliul General”, a mai declarat Ionuț Stroe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`