Comportamentul turiștilor români în străinătate. Diferența față de ceilalți europeni

Comportamentul turiștilor români în străinătate. Diferența față de ceilalți europeni
Sursa foto: Freepik

Sezonul estival a luat sfârșit, drept pentru care specialiștii din turism din străinătate au ajuns la niște concluzii despre comportamentul turiștilor.

Românii aleg vacanțele scumpe

Bulgaria a fost una dintre cele mai vizitate destinații de vacanță ale turiștilor români, iar aceștia au constatat că românii sunt cei care cheltuie cel mai mult pentru concediul lor, aleg pachete mai scumpe și preferă luxul, în comparație cu ceilalți turiști europeni care aleg opțiunile cele mai ieftine, chiar și fără mâncare, informează Ziarul Financiar.

„Avem feedback de la partenerii din Bulgaria, care au, de exemplu, turişti de pe mai multe pieţe, pieţele nordice, Polonia, Ungaria, mai veneau francezi, nemţi. Turiştii din România sunt cei care îşi achiziţionează cele mai scumpe vacanţe. Polonezii vin şi mănâncă din sacoşe, ungurii nu vor nici măcar mic dejun, francezii vor doar mic dejun, să fie totul cât mai ieftin. Turiştii din România vor să vină la patru stele, la cinci stele, la all inclusive, la ultra all inclusive. Acesta este specificul nostru, al românilor, vrem să ne simţim bine şi plătim pentru asta. Ceilalţi sunt foarte reţinuţi la a cheltui”, a spus Lucian Bădîrcea, CEO al agenţiei de turism, în cadrul unei conferințe de presă din Nisipurile de Aur, din Bulgaria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`