Hotelierii bulgari se plâng că nu mai au destui turiști nici de pe „piețele sigure” ca România

Hotelierii bulgari se plâng că nu mai au destui turiști nici de pe „piețele sigure” ca România
Foto simbol: Pixabay

Turismul din Bulgaria nu a atins nivelurile de dinaintea pandemiei de COVID, în ciuda creșterii numărului de vizite pe litoralul Mării Negre în acest sezon estival, scrie ziarul bulgar Trud, preluat de Rador Radio România.

Reparația podului de peste Dunăre de la Ruse, care a început intens la mijlocul sezonului estival, i-a făcut pe turiști să plece în alte părți

Potrivit reprezentanților sectorului turistic, principalele motive au fost situația geopolitică, zborurile charter mai puține către Bulgaria, reparațiile la podul Giurgiu-Ruse și concurența din țările vecine.

În ciuda ofertelor atractive de pe coasta nordică a Mării Negre, multe dintre hoteluri au fost pline doar în vârful de sezon, notează sursa citata.

„Ceea ce este cel mai înfricoșător în acest moment este că am început să ne pierdem şi piețele sigure – precum cele cu români și polonezi – pentru că şi concurența din jurul nostru este mai puternică și îi atrage”, a declarat hotelierul Stanislav Stoianov pentru Televiziunea Națională Bulgară.

„Dacă vorbim de încasări – da, sunt cele mai mari, asta se datorează în cea mai mare parte inflației, dar costurile au crescut de asemenea şi pentru mediul de afaceri și, prin urmare, domeniul nu este foarte mulțumit de sezon”, a adăugat Stoian Marinov, de la Camera de Turism din Varna.

Nici așteptările industriei pentru un sezon turistic mai lung nu s-au adeverit. În ciuda nevoii unor măsuri urgente, nu se face suficient în această direcție, se plâng hotelierii.

„Stațiunea este goală. Din câte știu, la Balcic e același lucru. Sâmbătă și duminică se vede ceva trafic din orașele și satele din jur, dar în timpul săptămânii este linişte”, a adăugat Stanislav Dimitrov, managerul unui hotel din Kranevo.

Această reparație a podului de peste Dunăre de la Ruse, care a început intens la mijlocul sezonului estival, a dus la o mare renunţare pentru mulţi turiști care veneau în partea de nord a litoralului bulgăresc al Mării Negre”, a comentat hotelierul Stanislav Stoianov, citat de Hotnews.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`