Planul de victorie al lui Zelenski ar putea fi mai degrabă un „plan de supraviețuire“

Planul de victorie al lui Zelenski ar putea fi mai degrabă un „plan de supraviețuire“
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Carol Guzy

Președintele Volodimir Zelenski a făcut numeroase călătorii în Statele Unite pentru a cere sprijin pentru război și s-a întors de obicei cu promisiuni de noi arme și ajutor economic, precum și cu „laude” despre lupta eroică a ucrainenilor pentru cauza Occidentului liber.

Zelenski se bazează pe ultimele decizii pe care le poate lua Joe Biden

Totuși, misiunea din această săptămână nu este doar de curtoazie, ci o șansă de a-și lua rămas bun de la Biden înainte de sfârșitul mandatului său prezidențial. Această încercarea de diplomație este „ultima speranță” a lui Zelenski de a obține permisiunea de a ataca Rusia cu arme occidentale cu rază lungă de acțiune.

The Times a explicat că, dacă republicanul Donald Trump câștigă alegerile, sprijinul SUA ar putea înceta. Rivala sa, Kamala Harris, este precaută cu privire la „orice ar putea fi interpretat ca o escaladare bruscă a războiului”.

Forțele ucrainene au efectuat recent trei lovituri, distrugând mii de tone de muniție inamică. În special, un tren din Coreea de Nord plin cu obuze pentru front. Aceste operațiuni nu sunt decisive în sine, dar împiedică planurile Rusiei.

Publicația notează că incursiunea bruscă în regiunea Kursk este, de asemenea, menită să îmbunătățească poziția de negociere a Ucrainei. Cu toate acestea, Biden trebuie să explice că SUA nu încearcă să tragă Ucraina într-un război fără sfârșit, ci mai degrabă să îl „rănească” pe Putin.

Este posibil ca liderul de la Kremlin să nu aibă o înțelegere clară a modului în care va evolua războiul în iarnă. Cu toate acestea, continuarea acestuia ar putea însemna mobilizarea a încă 300 000 de oameni.

Planul care să justifice continuarea sprijinului va fi prezentat în 26 septembrie

Aliații i-au cerut lui Zelenski să prezinte un plan de victorie care să justifice continuarea sprijinului. Acesta va fi prezentat lui Biden pe 26 septembrie.

Potrivit presei, planul nu prevede aderarea imediată a Ucrainei la NATO. În schimb, acesta garantează securitatea pentru a preveni o nouă invazie. Kievul intenționează să continue ofensiva în regiunea Kursk în timp ce forțele armate ruse rămân pe teritoriul ucrainean.

Planul include, de asemenea, arme mai sofisticate pentru a descuraja permanent Rusia, mai mult sprijin financiar din partea Occidentului pentru reconstruirea infrastructurii și „vindecarea” economiei.

„Nu este vorba atât de victorie, cât de un plan de supraviețuire – Zelenski a devenit un realist. Nu este clar cât de mult poate ceda Putin, dar ceea ce este clar este că Ucraina trebuie menținută în luptă. Dacă nu, atunci și Occidentul va pierde”, scrie ziarul.

Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, l-a numit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski „cel mai mare vânzător din istorie”. El a subliniat că liderul de la Kiev se întoarce din fiecare călătorie în Statele Unite cu bani.

Președintele Zelenski a precizat că sfârșitul războiului este mai aproape decât pare. El a subliniat că este „foarte important” să consolidăm Ucraina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:06 - Încălzirea globală a „dublat” șansele de ploi extreme în Europa, în septembrie. Inundațiile au făcut dezastru din Austria până în România
12:05 - Viitura de pe Dunăre lovește România mai târziu. Fluviul va avea un debit maxim de 8.000 mc/s
12:03 - Rareș Hopincă, despre posibila alianță de dreapta la București: „Sunt expresii ale supărării că președintele Klaus Iohannis nu va avea un serviciu după alegerile generale din această toamnă” (VIDEO)
12:02 - Alfred Simonis, reacție la acuzațiile PNL: Nu-l urmăresc pe Siegfried Mureșan sau cum îi zice. Mă și amuză uneori cum toate veștile bune sunt ale PNL și toate problemele sunt din vina PSD (VIDEO)
11:44 - Boloș anunță încă un ajutor financiar pentru sinistrați: „Știu că sunt voci care contestă sprijinul. Îi întreb: cum am fi putut închide ochii la suferința unor oameni care s-au văzut neputincioși în fața unei catastrofe naturale?”
11:35 - Guvernul acordă noi ajutoare, de 15.000 de lei, după inundații. Ciolacu: Peste 6.000 de persoane singure sau familii vor beneficia de acest ajutor / Alocăm 62 de milioane lei autorităților locale din Galați pentru reparații de drumuri, poduri (VIDEO)
11:32 - Ce se întâmplă cu mâncarea gătită la Masterchef. Cei trei jurați doar o gustă
11:23 - Hezbollah a atacat sediul Mossad de lângă Tel Aviv cu o rachetă balistică. Armata israeliană spune că atacul e o premieră
11:22 - Surse: PNL este în negocieri pentru o majoritate de dreapta în Consiliul General al Capitalei
11:22 - Ciolacu, în ședința de guvern: Adoptăm noi măsuri de sprijin pentru producătorii agricoli / Le asigurăm antreprenorilor plata la timp a ajutoarelor de stat prin IMM Plus (VIDEO)