Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite

Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite
Sursa foto: Freepik / @KamranAydinov

Lămâile sunt fructe pline de vitamine, fibre și compuși vegetali care oferă beneficii mai ales în sezonul rece. Cojile acestor citrice sunt utile pentru organism sau preparate culinare.

Ce beneficii ascunse au cojile de lămâie

Cojile de lămâie sunt utile pentru petele de bătrânețe. Dacă au început să vă apară, dar încă nu au acea culoare maronie închisă, sunt şanse să scăpați de ele prin cojile de lămâie. Pentru a avea rezultate, trebuie să vă frecați pielea pe zonele respective cu coajă de lămâie de 2-3 ori pe zi. În maximum o lună, petele vor dispărea copetele vor dispărea complet, conform click.ro. 

Lămâile ajută împotriva mătreții

Cojile de mătreață pot îndepărta eficient mătreața. Pentru acest lucru, tăiați mărunt cojile de la 1-2 lămâi și masați temeinic pielea capului. Sunt necesare mai multe utilizări pentru a elimina complet mătreața, însă, de obicei, după aproximativ o lună, această problemă este rezolvată.

De asemenea, sucul de lămâie poate fi folosit pentru a deschide culoarea părului și a-i conferi strălucire. Pentru acest efect, aplicați zeama de lămâie pe toată lungimea părului. Această metodă este mai eficientă pe părul blond sau șaten deschis decât pe cel șaten închis sau negru.

Coaja de lămâie poate hidrata pielea

Dacă pielea coatelor și călcâielor voastre este uscată și crăpată, cojile de lămâie pot remedia această problemă. Tăiați o lămâie pe jumătate și stoarceți sucul. În coaja lămâii adăugați bicarbonat de sodiu, apoi frecați cu aceasta coatele și călcâiele. În acest fel, pielea va fi hidratată în profunzime și, cu timpul, va deveni mai deschisă la culoare.

Ajută la oxidarea fructelor și legumelor

Legumele și fructele nefolosite încep să oxideze în scurt timp, iar pentru acest proces puteți să le introduceți în apă, alături de coji de lămâie. Puneți apoi recipientul în frigider şi păstrați-l până veți avea nevoie din nou de respectivele fructe sau legume, dar nu mai mult de 2-3 zile.

Coaja de lămâie apără plantele

În cazul în care stați la curte și aveți o grădină plină de plante, care sunt călcate de animăluțe, cojile de lămâie sunt o soluție. mărunţiți cojile mai multor lămâi, amestecați-le cu zaţ de cafea şi împrăştiați-le amestecul prin grădină, mai ales în zonele în care sunt flori. Animăluţele nu se vor mai apropia de respectivele zone.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac
22:24 - Marcel Ciolacu, despre captura record de cocaină: Un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri. Veți avea un sprijin permanent din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog