Ludovic Orban: Iohannis, dacă vrea să candideze, să își dea demisia din funcția de Președinte. Sper că sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic, care, în loc să servească poporul român, și-a făcut doar poftele personale (VIDEO)

Ludovic Orban: Iohannis, dacă vrea să candideze, să își dea demisia din funcția de Președinte. Sper că sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic, care, în loc să servească poporul român, și-a făcut doar poftele personale (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a vorbit despre eventuala candidatură a lui Klaus Iohannis la alegerile parlamentare, marți, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat, și l-a îndemnat „să își dea demisia din funcția de Președinte” dacă vrea să candideze la scrutinul din 1 decembrie.

Ludovic Orban, pe B1 TV, despre eventuala candidatură a lui Klaus Iohannis la parlamentare

Întrebat despre tensiunile din coaliție cu proiectul care i-ar permite Președintelui să se înscrie la alegerile parlamentare, fostul premier a spus: „Cred că îi e frică lui Iohannis de Ciucă, că n-a reușit să îi rezolve problema lui Iohannis, să îi asigure un loc de muncă după ce își finalizează mandatul. E o rușine tot ce se întâmplă astăzi, în care o conducere a PNL vrea să impună o lege cu dedicație care operează o profundă discriminare între cetățeanul Iohannis și toți ceilalți cetățeni români”.

„Dacă PNL ar fi vrut să îi permită lui Iohannis să candideze ca independent pe listele parlamentare ale partidului, trebuiau să vină cu un proiect de lege în care să permită oricărui cetățean român să poată să candideze independent pe listele unui partid politic”, a continuat Ludovic Orban.

„Să vii să faci o lege cu dedicație în condițiile în care se știe foarte clar, a rămas în memorie precedentul Iliescu, să ajungi să te transformi în PSD-ul din vremea lui Iliescu, care a impus o reglementare similară, care a fost schimbată în 2015 la reforma electorală, mie, sincer, îmi arată că parcă Dumnezeu le-a luat mințile. Conducerea PNL se comportă ca o sectă de sinucigași politic, încercând, în disprețul suveran pe care îl manifestă față de o opinie publică profund revoltată, să îi facă această poftă fără niciun fel de logică și normă, care încalcă orice normă de bun simț, care sfidează Constituția, care sfidează normalitatea”, a adăugat liderul partidului Forța Dreptei.

Ludovic Orban: Sper că sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic

„Eu sper că Iohannis, dacă vrea să candideze, să își dea demisia din funcția de Președinte. Oricum, și dacă PSD ar fi sprijinit această lege și ar fi trecut de Parlament, noi am fi atacat-o la Curtea Constituțională, cu temeiuri suplimentare față de atacul la Curtea Constituțională, și Curtea Constituțională nu ar fi avut timp să judece, să decidă, deci nu s-ar fi putut înscrie, pentru că termenul limită de depunere a candidaturilor este data de 15 octombrie sau 16 octombrie, deci nu ar fi avut timp procedural”, a explicat Ludovic Orban.

„Eu sper că sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic, care și-a bătut joc de România în ultimii patru ani de zile și care, în loc să servească poporul român, n-a făcut altceva decât să își facă poftele personale, fără să mai facă nimic pentru România din funcția de Președinte”, a mai declarat fostul premier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac
22:24 - Marcel Ciolacu, despre captura record de cocaină: Un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri. Veți avea un sprijin permanent din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog