Ouăle din Ucraine se vând aproape instant în magazinele din România. Care este prețul pe care îl plătește un român pentru un singur cofraj

Ouăle din Ucraine se vând aproape instant în magazinele din România. Care este prețul pe care îl plătește un român pentru un singur cofraj
Sursa foto simbol: Pixabay

Pe rafturile supermarketurilor din România au apărut ouă din Ucraina, care se vând cu doar 55 de bani per bucată. Un cofrag de 30 de ouă românești costă 22 de lei, cu aproape 30% mai mult decât prețul cu care se vinde un cofrag cu ouă din Ucraina.

Cum a fost primită vestea prețurilor ouălor din Ucraina

Informația conform căreia prețul ouălor din Ucraina ar fi mult mai mic decât cel cerut pe ouăle din România s-a viralizat rapid pe TikTok. La fel de rapid, au început să dispară și covrajele de ouă din Ucraina de pe rafturile magazinelor, conform Observator News.

„Pentru că am distrus zona de creştere porc, am distrus zona de ovine şi acum intrăm şi peste zona de pasăre. Imaginaţi-vă că şi magazinul respectiv şi-a pus un adaos comercial consistent vizavi de preţul ăsta de la raft, dar el este cu mult sub preţul ouălor româneşti”, a declarat Dragoş Frumosu, expert industria alimentară, pentru Observator News.

Crescătorii români de păsări cer ajutorul statului, întrucât susțin că nu pot concura cu prețuri atât de mici. În același timp, oficialii bulgari au făcut o solicitare către Consiliului Uniunii Europene pentru suspendarea importurilor.

„Preţul mi se pare îngrijorător de mic. Să ajungă din Ucraina până la noi, pe rafturi, la un preţ atât de mic nu este bună şi nu aduce niciu  beneficiu consumatorului final. Este mult sub preţul pieţei”, a declarat Vladimir Lăpădat, producător ouă, pentru Observator News.

Românii sunt sfătuiți să fie precauți în ceea ce privește consumul ouălor din Ucraina

Cumpărătorii preferă, de cele mai multe ori, produse care își au originea în România. Totuși, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, majoritatea românilor o să aleagă să cumpere produsul mai ieftin.

Experții din industria alimentară trag un semnal de alarmă asupra posibilelor afecțiuni care ar putea rezulta în urma consumului de ouă din Ucraina. Și fermierii români sunt de părere că marfa care este importată din Ucraina ar trebui să fie supusă unor analize pentru a se determina dacă produsele sunt sau nu contaminate.

„Lucrurile sunt necontrolate. Nici nu ştim calitatea acestor ouă şi nici nu ştim cu ce sunt hrănite găinile în Ucraina, care produc aceste ouă. Din Ucraina, nu cred că se verifică ceva, chiar dacă instituţiile statului ne spun lucrul ăsta”, a declarat Dragoş Frumosu, expert industria alimentară, pentru Observator News.

Ministrul Agriculturii nu a dorit să comenteze situația.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:24 - MApN: Sistemul PATRIOT aflat în dotarea Regimentului 74 a fost certificat şi va executa serviciul de luptă alături de celelalte capabilităţi ale Forţelor Aeriene
13:23 - Timpii de staționare la granițe se vor reduce cu circa 30 de minute după intrarea în Schengen
13:01 - Spitalul Colentina poate relua internările în cele şase secţii unde acestea au fost suspendate / Alexandru Rafila: „DSP își face datoria. Acest spital este în subordinea Primăriei Capitalei”
12:51 - Donald Trump despre demisia directorului FBI drept ”o zi extraordinară” pentru SUA
12:38 - Cătălin Predoiu: „Aderarea deplină la Spațiul Schengen este un rezultat pentru cetățenii români care au avut atâta răbdare și au îndurat această așteptare”
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)
11:45 - Joi se judecă cererea privind suspendarea documentelor desecretizate ale SRI, SIE, MAI și STS. Călin Georgescu este reclamantul
11:28 - Klaus Iohannis, după decizia Consiliului JAI privind aderarea deplină la Spațiul Schengen: „Direcția europeană rămâne singura cale reală de dezvoltare, iar toate forțele politice democratice au obligația de a lucra împreună pentru a păstra nealterat acest parcurs”