Tragedie în Italia. Doi turiști, un bebeluș și bunica sa, au fost dați dispăruți în urma inundațiilor din nordul Italiei

Tragedie în Italia. Doi turiști, un bebeluș și bunica sa, au fost dați dispăruți în urma inundațiilor din nordul Italiei
Foto: Pixabay.com

Un val de inundații a lovit regiunea Toscana peste noapte. Mai multe drumuri au fost blocate, iar sute de case au rămas fără electricitate. O tragedie a avut loc în urma inundaților: doi turiști străini, un bebeluș de cinci luni și bunica sa, au fost dați dispăruți.

Echipele de salvare i-au căutat pe cei doi

Părinții și bunicul bebelușului au fost salvați în ultima clipă de pe acoperișul clădirii în care se aflau, care a fost cuprinsă de ape. Echipele de salvare au căutat bebelușul și pe bunica acestuia folosind scafandri, câini de salvare și drone, potrivit observatornews.ro. 

Aceștia se aflau în regiunea Pisa, care a fost lovită de ploi torențiale. Autoritățile nu au precizat care este naționalitatea turiștilor. „Întotdeauna ne propunem să găsim oameni în viață, dar acest accident nu ne dă prea multe speranțe”, a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor, Luca Cari, pentru SkyTG24. „Situația este foarte, foarte critică.”

Care a fost cauza inundațiilor

Inundațiile au fost cauzate de un râu din localitatea Montecatini Val di Cecina, în centrul Toscanei, care a ieșit din matcă.

Ploile au dus la închiderea mai multor drumuri locale, iar 700 de case au rămas fără electricitate. Președintele Toscanei, Eugenio Giani, a scris într-o postare pe Facebook luni seara, că nu a mai existat o vreme atât de nefavorabilă în zonă din 1928.

Săptămâna trecută,o altă regiune din nordul Italiei a fost lovită de inundații. În Emilia-Romagna, peste 1000 de oameni au fost nevoiți să își părăsească casele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac