Octavian Berceanu: Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro. Bani pentru partide și pentru infractori pe seama populației – 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării (VIDEO)

Octavian Berceanu: Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro. Bani pentru partide și pentru infractori pe seama populației - 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării (VIDEO)
foto: captură B1 TV

Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, a tras un semnal de alarmă cu privire la arderile ilegale, marți, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și susține că în ultimii ani au murit 30.000 de oameni în zona București-Ilfov din cauza poluării.

Octavian Berceanu, pe B1 TV: Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro

Întrebat despre arderile ilegale, specialistul în politici de mediu a spus: „Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro, care se împart cu Poliția Română, șefi din Garda de Mediu și din minister, șefi de la consiliile județene, partidele politice și mafioții care fac traficul cu cabluri”.

„Cablurile astea de unde vin? (…) Cablurile astea sunt cablurile de înaltă tensiune pe care marile companii le schimbă, sunt cablurile din dezmembrări auto, sunt cablurile din deșeurile electrice și electrocasnice, sunt cablurile de la cele 1.000 de mașini SH care vin spre dezmembrare în fiecare zi în România”, a adăugat Octavian Berceanu, care a vorbit pe B1 TV și despre problema urșilor.

Octavian Berceanu: 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării

„Nu există ceva mai nociv pe care îl poți arde, doar cianuri poate. Nu există ceva mai nociv ceea ce s-a ars și să îmbolnăvească populația, nu există în momentul de față, dar noi am mers în zona asta de extrem în a produce bani pentru partide și pentru infractori pe seama populației, pe un număr, 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării”, a mai spus fostul șef al Gărzii de Mediu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac
22:24 - Marcel Ciolacu, despre captura record de cocaină: Un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri. Veți avea un sprijin permanent din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog
22:08 - Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite
22:03 - Kelemen Hunor, despre relația cu Viktor Orban: Este una corectă, bună. Dacă se schimbă ceva, vă anunț
22:02 - Patru români au furat 300.000 de lei de la mai multe supermarketuri din România, după ce au găsit o metodă inedită de a falsifica bonurile RetuRO