Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane

Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane
Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România. Foto: Ministerul Afacerilor Externe / Facebook

Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane, a declarat ambasadoarea americană la București, Kathleen Kavalec, marți, în cadrul conferinței International Justice Mission.

Kathleen Kavalec: Guvernul SUA este dedicat parteneriatului cu România pentru a pune capăt traficului de persoane

Ambasadoarea Statelor Unite le-a mulțumit organizatorilor și a transmis un mesaj ferm împotriva traficului de persoane.

„Vă mulțumesc că m-ați invitat să vă fiu alături astăzi. Sunt recunoscătoare Comisiei Speciale Comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru Combaterea Traficului de Persoane, organizației International Justice Mission și Asociației ANAIS pentru organizarea acestei conferințe. Apreciem strădania cu care lucrați pentru a proteja victimele și pentru a trage la răspundere traficanții de persoane”, a declarat Kathleen Kavalec.

„Aceasta problemă ne preocupă, atât în calitate de parteneri, cât și în calitate de ființe umane. Guvernul Statelor Unite este dedicat susținerii luptei împotriva traficului la nivel global, precum și parteneriatului cu România, pentru a pune capăt traficului. În cuvintele Secretarului Blinken, «Traficul este, prin definiție, o problemă pe care nicio națiune nu o poate rezolva pe cont propriu». Pentru a crea o lume mai sigură, fără trafic de persoane, este esențial să avem nu numai o strânsă cooperare internațională, ci și parteneriate solide între toate părțile implicate – guverne, ONG-uri, legiuitori, organe de urmărire penală și comunități ale supraviețuitorilor”, a continuat ambasadoarea Kavalec.

Ea a salutat „parteneriatul solid dintre Comisia Specială Comună pentru Combaterea Traficului de Persoane, societatea civilă și aliații acestora din cadrul Guvernului”.

„Am constatat rezultatele extraordinare ale acestei cooperări în luna mai, când Parlamentul a crescut limitele pedepselor pentru traficul de persoane, la propunerea Comisiei Comune pentru Combaterea Traficului. Privindu-i pe cei prezenți în această cameră, cred că putem fi cu toții de acord că parteneriatul dintre Statele Unite și România în vederea combaterii traficului de persoane reprezintă un exemplu demn de urmat privind colaborarea interguvernamentală pentru a adresa pericole cu care ne confruntăm de ambele părți”, a adăugat Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea a atras atenția că „mai rămân multe de făcut”.

„Este încurajator să constatăm că inițiativele Comisiei Comune pentru Combaterea Traficului continuă să producă schimbări însemnate care pot avea un impact major în viețile victimelor. Urmărim cu mare interes un alt pachet legislativ pe care Comisia l-a dezvoltat în colaborare cu partenerii din societatea civilă”, a declarat ambasadoarea Statelor Unite la București.

Kavalec a explicat că „aceste propuneri legislative urmăresc să afirme drepturile victimelor și să crească accesul acestora la măsuri de compensație financiară, precum și să eficientizeze anchetele, să ajute la identificarea victimelor și să întărească regimul sancționator împotriva traficanților”.

„Parlamentul României a inițiat în mod admirabil o reformă menită să descurajeze traficanții și să protejeze victimele, inclusiv proiectele actuale de lege pe care tocmai le-am menționat. Mulțumită Comisiei Comune multipartizane dedicate combaterii traficului, Parlamentul României va continua negreșit să dezvolte pe plan local și național resursele și uneltele necesare pentru a proteja victimele, a trimite în judecată traficanții și a preveni aceste infracțiuni atroce. Este important ca această comisie să își poată continua activitatea deosebit de însemnată, și susținem cu tărie reînnoirea mandatului său”, a mai spus Kathleen Kavalec.

Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane

Kathleen Kavalec a enumerat „câteva dintre activitățile Statelor Unite în parteneriat cu România, în lupta contra traficului”.

„În afară de recomandările anuale cuprinse în Raportul privind Traficul de Persoane, Guvernul Statelor Unite a finanțat mai multe proiecte împotriva traficului, care au fost implementate în România. Printre acestea se numără un proiect implementat de către IJM, numit «Întărirea Răspunsului Proactiv al Sistemului de Justiție Penală privind Traficul de Persoane», care se va încheia în septembrie anul acesta”, a continuat ambasadoarea americană.

„De asemenea, am avut onoarea să semnez de curând, împreună cu Guvernul României, Parteneriatul Cadru privind Protecția Copilului. Prin acest program, Guvernul Statelor Unite va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane. Ne-am luat acest angajament pentru că suntem alături de România, unul dintre cei mai importanți aliați și parteneri”, a spus Kathleen Kavalec.

„Suntem aici să susținem eforturile Comisiei Parlamentare Comune pentru Combaterea Traficului, a organelor de urmărire penală, a agențiilor guvernamentale și a celorlalte părți implicate în aceste activități esențiale. Împreună, putem să schimbăm viețile celor mai vulnerabile persoane”, a mai declarat ambasadoarea Kathleen Kavalec.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac
22:24 - Marcel Ciolacu, despre captura record de cocaină: Un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri. Veți avea un sprijin permanent din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog
22:08 - Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite
22:03 - Kelemen Hunor, despre relația cu Viktor Orban: Este una corectă, bună. Dacă se schimbă ceva, vă anunț