Reacția unui vlogger britanic după ce a vizitat Sibiul: „Realitatea este alta” (VIDEO)

Reacția unui vlogger britanic după ce a vizitat Sibiul: Realitatea este alta (VIDEO)
Foto: Pixabay.com

Un vlogger din Marea Britanie a venit în România și a vizitat Sibiul. Bărbatul a spus în cadrul unui vlog că a observat lucruri neobișnuite și chiar surprinzătoare despre istoria și arhitectura Sibiului.

„Merită vizitat mai târziu”

Cunoscut sub numele de „Road Forks Offbeat”, britanicul a mers mai întâi în Piața Mică:

„E un mic târg aici și avem în față Turnul Sfatului, un turn medieval datând dinainte de 1320. Merită vizitat mai târziu”, a spus el.

Cu toate acestea, nu l-a impresionat, însă a mărturisit că apreciază la Podul Minciunilor că este primul pod de fontă din România, informează Click.

Apoi vloggerul s-a mai plimbat și a observat casele cu „ochi”, subliniind unicitatea arhitecturală a Sibiului și felul în care „ochii” par să vegheze asupra orașului. „Îmi plac cu adevărat aceste case”, a mai mărturisit acesta..

Britanicul a fost informat dinainte că Sibiul a fost Capitala Europeană a Culturii în 2007, precizând că acest statut a jucat un rol important în dezvoltarea economică și culturală a orașului. De asemenea, el a fost impresionat de diversitatea stilurilor arhitecturale din centrul istoric, de la gotic, medieval la baroc.

Orașul este cunoscut pentru istoria și cultura sa, dar și pentru evenimentele și târgurile care continuă tradiția de piață medievală”, a spus el.

Cea mai neașteptată parte a vloggului

Britanicul a mers și la Muzeul Brukenthal și a vorbit despre personajul Samuel von Brukenthal. Aici a apărut cea mai neașteptată parte a acestui vlog.

Brukenthal este recunoscut drept un mare lider, fondator al muzeului care îi poartă numele și guvernator al Transilvaniei. Însă, britanicul a fost surprins să descopere o altă latură a poveștii.

Dacă vei căuta pe internet, vei găsi lucruri frumoase despre Brukenthal. Dar, conform localnicilor, realitatea este alta. Brukenthal a fost un tiran care a oprimat românii și a oferit privilegii sașilor și maghiarilor. Este ciudat,” a spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac
22:24 - Marcel Ciolacu, despre captura record de cocaină: Un semnal important pentru a descuraja traficul de droguri. Veți avea un sprijin permanent din partea Guvernului în promovarea acțiunilor și politicilor antidrog
22:08 - Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite
22:03 - Kelemen Hunor, despre relația cu Viktor Orban: Este una corectă, bună. Dacă se schimbă ceva, vă anunț
22:02 - Patru români au furat 300.000 de lei de la mai multe supermarketuri din România, după ce au găsit o metodă inedită de a falsifica bonurile RetuRO