Cocaină în 16 tone de pulpă de fructe congelată ce tranzitaseră Portul Constanța. Captură record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”

Cocaină în 16 tone de pulpă de fructe congelată ce tranzitaseră Portul Constanța. Captură record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”
Foto simbol: Pixabay

Poliția Română și DIICOT au depistat cocaină în 16 tone de pulpă de fructe congelată care tranzitaseră Portul Constanța, o captură record în cadrul operațiunii cu nume de cod „Exotic”.

Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată

Cocaina provine din America de Sud și a fost identificată de autoritățile române în Portul Constanța, în 16 tone de pulpă de fructe congelată.

Captura a fost realizată de Poliția Română și DIICOT, în cadrul unei operațiuni intitulate „Exotic”.

„La jumătatea lunii august 2024, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog a inițiat o operațiune cu nume de cod «Exotic», pe baza unor date și evaluări proprii, situație ce a fost sesizată de îndată Serviciului Teritorial Constanța al DIICOT, activitățile operative de verificare demarându-se în cauză.

Numele operațiunii a fost stabilit ținându-se cumva cont de faptul că scenariul gândit de autori este unul inedit, reliefând complexitatea organizării grupărilor de criminalitate organizată, precum și modalitățile inovative identificate de acestea pentru a-și atinge scopul, activitățile de administrare a probatoriului fiind deosebit de complexe și necesitând resurse însemnate în acest caz.

În urma activităților de supraveghere operative derulate în această operațiune, s-a semnalat faptul că în ziua de 18 septembrie 2024 un container ce a fost transportat de o navă maritimă din America de Sud și care a fost descărcat într-un terminal din Portul Constanța, în urma realizării formalităților vamale, a fost deplasat către municipiul Aiud, unde au fost transbordate într-un autocamion frigorific 71 de recipiente, bidoane, ce erau conținute de acest container”, a declarat Eduard Mirițescu, prim-adjunct al IGPR, marți, într-o conferință de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:08 - Cele cinci beneficii ascunse ale cojilor de lămâie. În ce moduri pot fi folosite
22:03 - Kelemen Hunor, despre relația cu Viktor Orban: Este una corectă, bună. Dacă se schimbă ceva, vă anunț
22:02 - Patru români au furat 300.000 de lei de la mai multe supermarketuri din România, după ce au găsit o metodă inedită de a falsifica bonurile RetuRO
22:02 - Ludovic Orban: 100% va fi creștere de taxe la anul. PSD, de fapt, pregătește impozitul progresiv, care este o crimă împotriva economiei (VIDEO)
21:39 - Ludovic Orban: Iohannis nu vrea să se pensioneze și își dorește poziția de președinte al PNL și de premier într-o coaliție cu PSD. A făcut pact cu diavolul (VIDEO)
21:30 - România va fi lovită de ciclonul Ashley, în perioada în care Dunărea va avea debitul maxim. Se vor înregistra 100 de litri pe metrul pătrat în 48 de ore
21:25 - Radu Miruță (USR): Constituția spune foarte clar că președintele României este independent politic, nu face politică. Ce s-ar întâmpla în perioada asta de 3 luni? Am avea un președinte care ar candida la PNL, dar poate să spună că nu face politică? (VIDEO)
21:18 - Ludovic Orban: Iohannis, dacă vrea să candideze, să își dea demisia din funcția de Președinte. Sper că sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic, care, în loc să servească poporul român, și-a făcut doar poftele personale (VIDEO)
21:13 - Ouăle din Ucraine se vând aproape instant în magazinele din România. Care este prețul pe care îl plătește un român pentru un singur cofraj
20:57 - Cum a reușit o femeie să slăbească 72 de kilograme în doar doi ani: „Am reușit să fac lucruri pe care le credeam dificile”