Rusia ia în calcul să interzică „propaganda” pentru un stil de viață „fără copii”

Rusia ia în calcul să interzică „propaganda” pentru un stil de viață „fără copii”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ramil Sitdikov

Parlamentarii ruși au cerut, marți, să fie interzisă promovarea unui stil de viață fără copii, cea mai recentă măsură care vizează ceea ce Moscova descrie drept o „ideologie” liberală aflată în opoziție cu valorile conservatoare ale Rusiei, relatează AFP preluată de Barron`s.

Declin demografic în Rusia

Cu o populație îmbătrânită și niveluri mici ale natalității, Rusia caută să inverseze declinul demografic – accentuat de războiul din Ucraina – care îi amenință viitorul economic.

Kremlinul, Biserica Ortodoxă Rusă și figuri publice cu orientări conservatoare promovează constant ceea ce consideră a fi „valori tradiționale”, atât ca bastion împotriva ideilor liberale din Occident, cât și ca modalitate de a opri declinul demografic național.

„Am început să luăm în considerare un proiect de lege care interzice propaganda pentru refuzul conștient de a avea copii”, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

Ar urma să fie interzisă „propaganda” pentru un stil de viață „fără copii”

Măsura ar echivala cu o „interdicție pentru ideologia lipsei de copii și mișcarea `fără copii`”, a adăugat oficialul rus.

Proiectul vizează materialele online, presa, publicitatea și filmele.

Încălcările legii ar fi sancționate cu amenzi cuprinse între 400.000 de ruble (circa 19.200 de lei) pentru persoane fizice și 5 milioane de ruble (aproximativ 240.000 de lei) pentru mediul privat.

„O familie mare și prietenoasă este temelia unui stat puternic”, a adăugat Viaceslav Volodin.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - România va fi lovită de ciclonul Ashley, în perioada în care Dunărea va avea debitul maxim. Se vor înregistra 100 de litri pe metrul pătrat în 48 de ore
21:25 - Radu Miruță (USR): Constituția spune foarte clar că președintele României este independent politic, nu face politică. Ce s-ar întâmpla în perioada asta de 3 luni? Am avea un președinte care ar candida la PNL, dar poate să spună că nu face politică? (VIDEO)
21:18 - Ludovic Orban: Iohannis, dacă vrea să candideze, să își dea demisia din funcția de Președinte. Sper că sunt ultimele zvârcoliri ale acestui zombie politic, care, în loc să servească poporul român, și-a făcut doar poftele personale (VIDEO)
21:13 - Ouăle din Ucraine se vând aproape instant în magazinele din România. Care este prețul pe care îl plătește un român pentru un singur cofraj
20:57 - Cum a reușit o femeie să slăbească 72 de kilograme în doar doi ani: „Am reușit să fac lucruri pe care le credeam dificile”
20:48 - Poliția Română, despre captura record de cocaină: Am știut în fiecare moment unde se află acele butoaie / Mai avem și alte operațiuni în curs, nu doar în Portul Constanța, ci și în alte zone ale României (VIDEO)
20:45 - Florian Bodog: PNL-ul și Nicolae Ciucă sunt dispuși să rupă coaliția de guvernare doar pentru că PSD-ul nu aceptă să voteze o astfel de lege pentru un singur om. Își doresc să asigure un loc călduț pentru președintele Iohannis (VIDEO)
20:24 - Mesaj divin primit de Lora, de la mama ei, în ziua nunții cu Ionuț Ghenu: „Au apărut deodată!”
20:24 - Marcel Ciolacu și-a prezentat programul din 3 aprilie: „Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații…”
20:23 - Explozie urmată de un incendiu la Gheorgheni. Două persoane au fost salvate de pe acoperișul unei clădiri