Toate deciziile de recalculare vor fi reverificate. Ce spune un expert în pensii despre pensionarii care trebuie să dea banii înapoi: „Această lege spune foarte clar” (VIDEO)

Toate deciziile de recalculare vor fi reverificate. Ce spune un expert în pensii despre pensionarii care trebuie să dea banii înapoi: Această lege spune foarte clar (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dorina Barcari, expert pensii și salarizare, a comentat în cadrul emisiunii Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, subiectul referitor la faptul că toate deciziile de recalculare vor fi reverificate. Casele de Pensii vor face verificări, din oficiu, iar pensionarii care au primit mai mulți bani decât ar fi trebuit, la recalculare, vor fi nevoiți să îi dea înapoi.

„Dacă au dat bani mai mulți, n-au decât să plătească din buzunarul lor”

Barcari a subliniat faptul că, conform legii, nu este legal să fie reținuți banii pensionarilor, în cazul în care, din greșeală, au primit mai mult decât ar fi trebuit.

“Mi se pare că se joacă cu legile și cu drepturile noastre. Știu că USR-ul, acum, a făcut niște amendamente care au fost toate respinse în bloc.

Pe principiul nu se va schimba nimic, legea rămâne bătută în cuie. Problema cu reca-revizuirea, astea sunt lucruri care se lungesc sau care fac să se lungească boala, vorba aceea, iar chestia cu să se dea banii înapoi este o probă a încălcării unor legi. E vorba de legea 125, de care tot vorbesc eu și care, cu toate că nu are conținut în lege, că ea este pe o perioadă sau cum pretind cei care reprezintă Casa de Pensii, că vezi Doamne această lege este periodică sau temporară, nu știu cum o înțeleg ei, ea nu este, ea este definitivă, este în vigoare și spune foarte clar că orice eroare a funcționarilor Caselor de Pensii, care creează debite în sarcina pensionarilor, aceste debite nu vor fi reținute.

Deci dânșii dacă au dat bani mai mulți, n-au decât să plătească din buzunarul lor sau din fondurile cu care se joacă toată ziua. Pentru că să te joci cu veniturile pensionarilor este un lucru absolut nelegal și imoral”, a explicat experta în pensii și salarizare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:37 - Sondaj: Mircea Geoană, Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă ar obține cele mai multe dintre voturile exprimate de cetățenii Republicii Moldova la prezidențialele din România
19:31 - Gest admirabil din partea unui tânăr din Târgu Jiu. Acesta a găsit pe stradă un portofel plin cu bani
19:22 - Octavian Berceanu: Dintr-un camion de cabluri arse rezultă 50.000 de euro. Bani pentru partide și pentru infractori pe seama populației – 30.000 de oameni morți în ultimii ani în București-Ilfov din cauza poluării (VIDEO)
19:22 - O nouă sesiune a programului Casa Verde Fotovoltaice se lansează pe 27 septembrie. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care aplică pentru finanțare și de ce documente este nevoie
19:11 - Diana Mardarovici (PNL), despre „Legea Iohannis”: În context electoral, că s-a răzgandit Marcel Ciolacu și că nu mai vrea să susțină această modificare legislativă, nu e o surpriză pentru nimeni (VIDEO)
19:05 - Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Guvernul SUA va furniza până la 10 milioane de dolari pentru proiecte desfășurate în România pentru combaterea traficului de persoane
19:04 - Doi adolescenți ruși au fost arestați după ce au incendiat un elicopter al armatei. Tinerii au fost angajați pentru acest lucru
18:39 - Reacția unui vlogger britanic după ce a vizitat Sibiul: „Realitatea este alta” (VIDEO)
18:32 - PSD neagă existența unei înțelegeri cu PNL pentru legea candidaturii lui Iohannis. Lucian Romașcanu: Nicolae Ciucă este gata să arunce România în haos
18:32 - O familie din Bihor a dat lovitura cu o afacere cu tradiție. O jumătate de litru din ceea ce produc se vinde și cu 200 de lei