O insulă din Japonia a fost lovită de tsunami. Ce dimensiune a avut

O insulă din Japonia a fost lovită de tsunami. Ce dimensiune a avut
Foto: Pixabay.

Un tsunami de 50 de centimetri a lovit marţi, 24 septembrie, o insulă situată la sud de Tokyo, în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,8 produs în regiune.

Unde a fost localizat epicentrul seismului

Epicentrul seismului produs la ora locală 08:14 a fost localizat în apele din apropierea insulei Torishima, situată în arhipelagul Izu din Pacific, scrie Observatornews.

Ulterior, tsunami-ul de 50 de centimetri a fost detectat la ora 08:58 pe insula Hachijo, în timp ce un tsunami de 20 de centimetri şi unul de 10 centimetri au fost, de asemenea, înregistrate pe insula Kozu, respectiv pe insula Miyake, potrivit Agenţiei de meteorologie din Japonia.

Alertă de tsunami în Japonia

Amintim că, agenţia a emis o avertizare de tsunami pentru grupurile de insule Izu şi Ogasawara.

Alerta a fost ridicată la ora locală 11:00.

Seismul a avut magnitudinea iniţială 5,9, revizuită ulterior în scădere. Institutul american de geofizică (USGS) a estimat magnitudinea la 5,6, conform AFP. Nu au fost raportate pagube, potrivit poliţiei din Tokyo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - „De asta, copilul trebuie să îl culci la 22:00”. Mihaela Bilic clarifică misterul orelor de somn necesare zilnic. Câte ore trebuie să dormim, de fapt
18:13 - Octavian Berceanu: Avem potențialul de a atrage milioane de turiști, să câștigăm bani și să tratăm urșii într-un mod exemplar la nivel de Europa, cel puțin, și nu o facem pentru că nu avem oameni implicați (VIDEO)
18:06 - Un sortiment de pâine este retras de pe rafturile magazinelor. Care este motivul și ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat
18:00 - Surse: Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată, în Portul Constanța. Captură-record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”
17:45 - Mai multe convoaie militare se vor deplasa în mai multe zone din Transilvania și Moldova. Care este motivul
17:45 - Încercările prin care a trecut Sebastian Stan pentru a putea interpreta rolul său în filmul„A different man”: “M-am simțit neajutorat în acele situații”
17:38 - Măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor. Natalia Intotero: Problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri (VIDEO)
17:38 - Casele de Pensii au început să distribuie deciziile de revizuire. Câte pensii au fost calculate greșit
17:17 - În ce stadiu sunt locomotivele folosite de CFR Călători? Mecanicii atârnă cărămizi pe motoarele vechi de peste 60 de ani
17:17 - Rusia ia în calcul să interzică „propaganda” pentru un stil de viață „fără copii”