A murit actorul Liviu Crăciun. TNB: „Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat”

A murit actorul Liviu Crăciun. TNB: „Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat”
Actorul Liviu Crăciun. Sursa foto: Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” Bucureşti / Facebook

Teatrul Național București a anunțat, marți, trecerea în neființă a actorului Liviu Crăciun. Acesta a activat în film, teatru, televiziune și radio și a jucat la TNB din anii ’60 până în 2004.

„Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă și pe ecran, dar și prin bunătatea și generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care l-au cunoscut”, a transmis TNB.

Cei care doresc să își ia rămas bun de la Liviu Crăciun o pot face miercuri, 25 septembrie, ora 11.00, la cimitirul Cernica 2 din comuna Pantelimon.

TNB, mesaj la despărțirea de actorul Liviu Crăciun

„Cu adâncă tristețe ne luăm rămas bun de la actorul LIVIU CRĂCIUN, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie.

Născut în 1935 la Târgu Mureș, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, clasa profesor Marietta Sadova, promoţia 1957.

A a avut o carieră versatilă, activând în film, teatru, televiziune și radio. La Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti a jucat din anii ’60 până în 2004, colaborând cu regizori de renume, printre care Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonța sau Gelu Colceag.

Ultimul său rol la TNB a fost Vornicul Jurj în „Apus de soare”, de B.Șt. Delavrancea, în regia lui Dan Pița (2004).

Din bogata sa activitate în lumea cinematografiei amintim „Un surâs în plină vară”, regia Geo Saizescu, „Liceenii”, regia Nicolae Corjos, „Hotel de lux”, regia Dan Piţa sau „Oglinda”, regia Sergiu Nicolaescu.

Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă și pe ecran, dar și prin bunătatea și generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care l-au cunoscut.

Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun de la actorul Liviu Crăciun o pot face mâine, miercuri, 25 septembrie, ora 11.00, la cimitirul Cernica 2, Str. Poet George Țărnea, comuna Pantelimon.

Drum lin către stele!”, a transmis Teatrul Național București, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:17 - În ce stadiu sunt locomotivele folosite de CFR Călători? Mecanicii atârnă cărămizi pe motoarele vechi de peste 60 de ani
17:17 - Rusia ia în calcul să interzică „propaganda” pentru un stil de viață „fără copii”
16:57 - Surse: Ciolacu promisese că va susține proiectul pentru candidatura lui Iohannis la parlamentare, într-o discuție cu Președintele și Ciucă din 3 aprilie. Liderul PNL nu mai vrea să participe la ședințele de coaliție
16:56 - Bătaie între clanuri pe stradă și în spital, în Pantelimon. Silvia Dinică (USR): Poliția ar trebui să aibă o forță de reacție potrivită, rapidă și să intervină acolo unde e nevoie, să nu lase situația să escaladeze într-un asemenea hal (VIDEO)
16:51 - Prețul aurului atinge un nou record. Cât a ajuns să coste un gram din acest metal
16:45 - Un dosar penal a fost deschis după ce restaurarea unui muzeu din Șcheii Brașovului a eșuat. Care au fost motivele care au dus la acuzarea proprietarilor
16:35 - Balonul de Aur va fi câștigat de Vinicius, susține Marca. Verdictul jurnaliștilor spanioli, după o situație fără precedent în două decenii
16:30 - Diana Stoica (USR): „Au respins toate amendamentele care aveau intenția să corecteze nedreptatea pe care au făcut-o persoanelor cu dizabilități” (VIDEO)
16:26 - Mai mulți elevi din Satu Mare au avut parte de o surpriză neplăcută. Aceștia au primit cornuri cu furnici și biscuiți cu mucegai (VIDEO)
16:13 - Fragmente dintr-o dronă rusească, găsite în afara comunei Plauru. MApN condamnă atacurile Rusiei împotriva obiectivelor și infrastructurii civile ucrainene