Răzvan Avram, moderatorul emisiunii "BonChef" l-a avut ca invitat în emisiunea de la B1TV pe Radu Rughiniș, vânător de fruncte de pădure și pasionat de ciuperci.
Aceștia au vorbit despre ce produse cu trufe există în acest moment.
Radu Rughiniș a spus că există o varietate de trufe, iar produsele care conțin acest tip de ciuperci pot proveni de la firme consacrate. Există pe piață produse deja consacrate cu trufe, chiar la nivel mondial, rețete la fel de cunoscute.
"BonChef". Răzvan Avram și Radu Rughiniș, despre produsele care se pot prepara cu trufe
#DIRECT_ONE_p3dp9k#
Rughiniș a mai spus că cele mai bune produse cu trufe provin de la mici manufacturi. Variante clasice cu trufe ar fi: pastele, cremele, care pot fi imediat adaptate în pastă, orez, un exemplu ar fi crema de brânză sau crema de ciuperci.
Cremele de ciuperci cu trufe se pot prepara din pleurotus, hribi, gălbiori, champignon peste care se adaugă cantitatea dorită de trufe.
Dozajul de trufe poate începe de la 1-2% și ajunge până la 70-80%. Sfatul lui Rughiniș este că dacă nu ați mai gustat trufe până acum, să nu începeți cu dozaje mari.
Tipurile de branza folosite pentru creme sunt cheddar, telemea. Produsele cu trufe se folosesc, de obicei, sub formă de bruschete.
Orezul se ține împreună cu trufele pentru aromatizare.